04/06/2020 06:01:24

Πάνος Λάμπρου: Η Ευρώπη είναι οι άνθρωποι τα κινήματα και τα συνδικάτα

Πάνος Λάμπρου: Η Ευρώπη είναι οι άνθρωποι τα κινήματα και τα συνδικάτα - Media


Μια ξεχωριστή προσωπικότητα κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Πάνο Λάμπρου, ο οποίος γεννήθηκε και ζει στη Νέα Ιωνία Αττικής με καταγωγή από την Άντισσα Λέσβου. Από τα μαθητικά του χρόνια, ως εργαζόμενος μαθητής, συμμετείχε στην ανανεωτική αριστερά μέσα από την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, το ΚΚΕ Εσωτερικού και έπειτα την ΑΚΟΑ.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Πολιτική Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη του Τομέα Δικαιωμάτων και του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο της δράσης του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, αλλά και με τα δικαιώματα των Ρομά και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος, μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Η ΕΠΟΧΗ».

Την ερχόμενη Κυριακή διεκδικεί την ψηφο των πολιτων σε έναν εντιμο αγώνα τονίζοντας ότι «Για εμάς, δηλαδή, Ευρώπη δεν είναι μόνο οι θεσμοί, δεν είναι μόνο τα κράτη και οι κυβερνήσεις, είναι και οι άνθρωποι της, είναι τα κινήματα, τα συνδικάτα και βασική μας επιδίωξη είναι να δώσουμε χώρο και να ενθαρρύνουμε την εφόδο τους στο προσκήνιο. Χωρίς φόβο, με το πάθος της αριστεράς, με έγνοια για τους ανθρώπους που υποφέρουν, τους αδικημένους. Συνεχίζουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη με έμπνευση, με επίγνωση των δυσκολιών, των λαθών, αλλά και των επιτυχιών μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.