search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:11
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με πάνω από 400 χρόνια κάθειρξη ο Αβενάτι

24.05.2019 05:58
ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με πάνω από 400 χρόνια κάθειρξη ο Αβενάτι - Media

 

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο πάλαι ποτέ αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση εις βάρος της πελάτισσάς του, της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, και για εκβίαση της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike.

Η εισαγγελία του Μανχάταν κατηγόρησε τον 48χρονο Αβενάτι για υπεξαίρεση 300.000 δολαρίων από την Ντάνιελς, με στόχο να χρηματοδοτήσει την πολυτελή του διαβίωση, που περιλάμβανε αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Ο κατηγορούμενος υπεξαίρεσε το ποσόν αυτό, που επρόκειτο να λάβει η Ντάνιελς ως προκαταβολή για αποκαλυπτικό βιβλίο. Η δίωξη που αφορά τη Nike έχει να κάνει με την προσπάθεια του Αβενάτι να λάβει 20 εκατ. δολάρια από την εταιρεία αθλητικών ειδών, εκβιάζοντάς τη με αποκαλύψεις για δήθεν παράνομες καταβολές μεγάλων χρηματικών ποσών σε επίδοξους παίκτες στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ο Αβενάτι αντιμετωπίζει επίσης δεκάδες κατηγορίες στη νότια Καλιφόρνια για υπεξαίρεση εκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του για την αποπληρωμή προσωπικών του εξόδων.
Εάν καταδικασθεί, ο πρώην δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς κινδυνεύει με περισσότερα από 400 χρόνια κάθειρξης.

 

Αρνείται τα πάντα

Ο κατηγορούμενος αρνείται την ενοχή του, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του αποτελούν σκευωρία, με στόχο την τιμωρία του για την επιλογή του να υπερασπιστεί την Ντάνιελς και να ασκήσει οξεία κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ. Η Ντάνιελς έχει παραδεχθεί ότι έλαβε αμοιβή 130.000 δολαρίων για να διατηρήσει τη σιωπή της γύρω από εξωσυζυγική σχέση που είχε με τον Τραμπ το 2006. Από τη μεριά του, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται ότι είχε δεσμό με την πορνοστάρ.

«Ο Μάικλ Αβενάτι καταχράστηκε και παραβίασε τον όρκο του, εξαπατώντας την πελάτισσά του. Αντί να την εκπροσωπήσει με τον πρέποντα ζήλο, επέλεξε να την εξαπατήσει και να την κλέψει», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Τζόφρι Μπέρμαν.

Το βιβλίο της Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, με τίτλο «Πλήρεις αποκαλύψεις», κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο. Πριν εμπλακεί στις πρόσφατες δικαστικές του περιπέτειες, ο Αβενάτι συμμετείχε καθημερινά σε τηλεοπτικές εκπομπές, εξετάζοντας ακόμη και ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία το 2020 με τους Δημοκρατικούς

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:10