search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:44
MENU CLOSE

Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών

27.05.2019 06:53
Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών - Media

 

Προσφυγή στις εθνικές κάλπες έβγαλε τελικά η κάλπη των ευρωεκλογών μετά τη βαριά ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς βρέθηκε πίσω από τη ΝΔ σχεδόν 10 μονάδες (9,4% με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 53,5%), πολύ πάνω κι από τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις. 

Στο επίπεδο των ευρωεκλογών πήρε σάρκα και οστά το χειρότερο των σεναρίων για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεπερνά το 32% σε συνδυασμό με μια πέρα από κάθε προσδοκία διαφορά. 

Ο χάρτης των αποτελεσμάτων βάφτηκε μπλε ενώ οι εντυπώσεις από το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εντάθηκαν και από τις κακές επιδόσεις τόσο στις περιφερειακές εκλογές όσο και στις δημοτικές.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να ζητήσει την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. 

Βάσει του Συντάγματος, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 μέρες από αυτή την ημερομηνία, οπότε η επόμενη διαθέσιμη φαίνεται πως θα είναι η 30η Ιουνίου. Βέβαια, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν και στις 7 Ιουλίου.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:43