search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:19
MENU CLOSE

Μετεκλογικό σοκ…

30.05.2019 07:37
Μετεκλογικό σοκ… - Media

 

Όταν έβλεπαν στην Αριστερά κανένα τσούρμο μεθυσμένων να φωνασκεί παραπατώντας στους δρόμους, θεωρούσαν ότι αρχίζει η παγκόσμια επανάσταση. Τα ερμηνευτικά τους εργαλεία, βαθύτατα θεολογικά, ξεπερνούσαν σε δογματισμό αυτά των Παλαιοημερολογιτών, των Ιεχωβάδων, των Άμις. Η Αριστερά ακούει φωνές! Έτσι, δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν ούτε οι απίθανες ερμηνείες τους για την πραγματικότητα, ούτε οι βαθυστόχαστες αναλύσεις  των εκλογικών αποτελεσμάτων. Η βαθιά ριζωμένη αντιδημοκρατική τους συγκρότηση, η ιδεολογική τους τυφλότητα και ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας τους δεν τους προστατεύει από τον αυτοεξευτελισμό. Ανακαλύπτουν συνωμοσίες, ταξικά αίτια και ανισότητες και στη μετά θάνατο ζωή!    

Η Αριστερά περνούσε ως γραφική, μέχρι που κατέλαβε την εξουσία – ευτυχώς σε συνθήκες αστικής ευρωπαϊκής δημοκρατίας – γιατί  όπως σημείωσε αστειευόμενος ο χιουμορίστας σύντροφος Κυρίτσης, καμιά φορά ξεχνά τις εκλογές…  Χρειάζονται καμιά πενηνταριά χρόνια εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ  προκειμένου να καταλάβουμε το πολυσήμαντο έργο της κ. Σβίγκου (άλλης μιας διαπρεπούς προσωπικότητας που κλήθηκε από την Αριστερά να συνεισφέρει στην σωτηρία της χώρας), διότι, όπως δήλωσε, σε μια τετραετία δεν πήραμε χαμπάρι το αριστούργημα της διακυβέρνησής του!  

Η Αριστερά καταγράφηκε ως ένα αποτρόπαιο αντιαισθητικό μόρφωμα, πολιτισμικά πρωτόγονο και πολιτικά ολοκληρωτικό. Στον επίλογο της καθεστωτικής του διακυβέρνησης, ακόμα και την ύστατη στιγμή καθώς καλείται να αναλογιστεί τι έφταιξε για την συντριβή του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, είναι η πραγματικότητα που φταίει και όχι η γενικευμένη αηδία που προκάλεσε στην διάρκεια της θητείας του. Ακόμα και την ύστατη στιγμή επιμένει στην καταδολίευση των θεσμών καταφεύγοντας στον πιο αισχρό κομματικό πολιτικαντισμό, στις πλέον αήθεις μεθοδεύσεις…  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:18