search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:59
MENU CLOSE

«Βόμβα» στο Χόλιγουντ: Διέρρευσε η υπόθεση του «Joker» (Video)

05.06.2019 13:19
Ιδιοκτήτης ΑΕΛΛΩ: Ένας «στρατός» αστυνομικών για να σταματήσουν την προβολή του Τζόκερ  - Media
 
Μπορεί αυτή τη στιγμή οι κόμικ φανς να μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα του τελευταίου κεφαλαίου των X-men “Dark Phoenix” και του νέου “Spider-man Far from Home”, ωστόσο στο βάθος του μυαλού τους υπάρχει αναμφίβολα ένα άλλο φιλμ από την DC Comics που περιμένουν πώς και πώς: Ο λόγος για την ταινία «Joker» με τον Joaquin Phoenix πίσω από το makeup και το σατανικό χαμόγελο του διαβόητου κλόουν του εγκλήματος και θανάσιμου εχθρού του Μπάτμαν. Και όπως προμηνύει το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, το project αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις…
 
Την ταινία που σκηνοθετεί ο Todd Phillips καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστό ούτε εάν θα δούμε τον Σκοτεινό Ιππότη στην ταινία, ούτε από ποια κόμικ είναι εμπνευσμένο το σενάριο. Το πιο πιθανό είναι το φιλμ να δανείζεται στοιχεία από τις πολύχρωμες σελίδες, όχι όμως κάποιο αυτούσιο storyline. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε την ιστορία “γέννησης” – δημιουργίας του αποκαλούμενου και ως “πρίγκιπα του εγκλήματος”.
 
Η μέχρι τώρα σύνοψη που έχει δοθεί στη δημοσιότητα αναφέρει: «Το 1981 ένας αποτυχημένος stand-up κωμικός που ζει στην Γκόθαμ, επιλέγει να στραφεί στο έγκλημα. Σιγά σιγά καταφέρνει να εξελιχθεί σε έναν θρυλικό εγκληματία που σπέρνει τον τρόμο.»
 
Μια πηγή από την παραγωγή της ταινίας αποκάλυψε λίγες περισσότερες πληροφορίες για το σενάριο. Αν και δεν έχουν επαληθευτεί επίσημα και μπορεί πολλά να μη συμπεριληφθούν (ή και να αλλάξουν) στο τελικό cut της ταινίας, σίγουρα δίνουν μια εικόνα για το πού κατευθύνεται το σενάριο.
 

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ταινία εξελίσσεται στην Γκόθαμ του 1981, μια πόλη που μαστίζεται από την εγκληματικότητα. Ο κεντρικός ήρωας εν ονόματι Άρθουρ Φλεκ (Φίνιξ) εργάζεται μέσω ενός πρακτορείου καλλιτεχνών ως κλόουν. Ο Φλεκ παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό γιατί πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας – ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και μια ανεξέλεγκτη συνήθεια να γελά όταν αισθάνεται αμηχανία, γεγονός που δεν τον βοηθά να εκπληρώσει το όνειρό του, που είναι να γίνει επιτυχημένος stand-up κωμικός. Παράλληλα συντηρεί την επίσης ασταθή ψυχικά μητέρα του (Φράνσις Κόνροϊ), η οποία εργαζόταν στο παρελθόν ως οικονόμος της οικογένειας Γουέιν (σ.σ.: των γονιών του Μπρους Γουέιν – Μπάτμαν).
 
Ο Τόμας Γουέιν (Άλεκ Μπόλντουιν), πατέρας του Μπρους, διεξάγει προεκλογική καμπάνια προκειμένου να κηρυχθεί δήμαρχος της Γκόθαμ – με τη δέσμευση να “καθαρίσει” την πόλη από το έγκλημα, και φαίνεται να αποφεύγει τις επίμονες προσπάθειες που κάνει η μητέρα του Φλεκ να επικοινωνήσει μαζί του.
 
Ο Φλεκ καταλήγει να χάσει τη δουλειά του και αυτό φαίνεται να είναι το τελευταίο “καρφί” στο “φέρετρο” για την ήδη θρυμματισμένη ψυχή του. Κατά τη διάρκεια ενός προπηλακισμού που δέχεται σε συρμό του μετρό, σκοτώνει τρεις χρηματιστές που νωρίτερα παρενόχλησαν μια νεαρή γυναίκα. Οι δολοφονίες αυτές εμπνέουν τη δημιουργία ενός κινήματος με το σύνθημα “Resist” που στοχεύει στην αντίσταση κατά της ελίτ και των πλουσίων. Ο Τόμας Γουέιν αυτόματα γίνεται η “φωνή” της ελίτ, με αποτέλεσμα η κατώτερη κοινωνική τάξη να στραφεί εναντίον του.
 
Ο Φλεκ συμμετέχει σε ένα κωμικό πρόγραμμα σε μια βραδιά με ανοιχτό μικρόφωνο ενός μπαρ. Την ώρα που βρίσκεται στη σκηνή, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και τα ηχεία εκρήγνυνται. Εικόνες από το περιστατικό μεταδίδονται από την εκπομπή “Ζωντανά” με τον παρουσιαστή Μάρεϊ Φράνκλιν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), ο οποίος χλευάζει τον Φλεκ.
 
Η αστυνομία βάζει στο στόχαστρο τον Φλεκ, κατά τις έρευνες για τις τρεις δολοφονίες στο μετρό.
 
Εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη αποκάλυψη, όταν πέφτουν στα χέρια του τα γράμματα που στέλνει η μητέρα του στον Γουέιν: Σε αυτά ισχυρίζεται ότι ο γιος της είναι ο παράνομος γιος του Τόμας Γουέιν (γεγονός που αν ισχύει, τον καθιστά αδελφό εξ αίματος με τον Μπάτμαν).
 
Στην προσπάθειά του να μάθει την αλήθεια ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έλεγε ψέμματα για την καταγωγή του και συνειδητοποιεί ότι στην παιδική του ηλικία είχε δεχθεί κακοποίηση από τον σύντροφό της. Αυτή η συνειδητοποίηση τον εξωθεί στα άκρα και σε δολοφονική μανία. Υιοθετεί την περσόνα του Τζόκερ και αποφασίζει να εκδικηθεί όσους τον έχουν αδικήσει ή έχουν αδικήσει ομοίους του. Οι επιλογές που κάνει στην πορεία της ταινίας θα οδηγήσουν στη δολοφονία του Τόμας Γουέιν και της συζύγου του και άρα στη “γέννηση” του μεγαλύτερου εχθρού του, Μπάτμαν.
 
Η ταινία θα είναι αρκετά βίαιη και θα απευθύνεται κυρίως σε ενήλικο κοινό. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Φίνιξ φορά το μοβ κοστούμι του Τζόκερ μόνο για 30 λεπτά στη διάρκειά της, ωστόσο η ερμηνεία του σαν Φλεκ είναι καθηλωτική προτού χρειαστεί να βάψει το πρόσωπό του λευκό…
 
Όσο για την πρεμιέρα του νέου Τζόκερ, υπομονή έως τις 4 Οκτωβρίου…
 
Πηγή: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29