search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:41
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Συνωστισμός πρωτοκλασάτων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, «σφαγή» και για το Επικρατείας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2077
13-6-2019
13.06.2019 03:00

 

Πονοκέφαλος αποδεικνύεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μείνει ανοιχτό για λίγο ακόμα κι ενώ τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια δόθηκαν στη δημοσιότητα σταδιακά χθες το απόγευμα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα, Λάρισα, καθώς και σε μία ακόμη περιφέρεια που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ορίστηκε, όπως αναμενόταν, η Έφη Αχτσιόγλου.

Τα περισσότερα από τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ συνωστίζονται ως επί το πλείστον στις περιφέρειες Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Τα «βαριά» ονόματα

«Πρωτάρηδες» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στην Α’ Αθήνας είναι δύο από τα πρόσωπα που εκπροσώπησαν το προηγούμενο διάστημα κυβέρνηση και κόμμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Ράνια Σβίγκου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο υποψήφιοι είναι εκ νέου ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης, ενώ σε αυτή την περιφέρεια κατεβαίνει και η προερχόμενη από την κεντροαριστερά Μυρσίνη Ζορμπά.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας υποψήφιοι είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ανέττα Καββαδία, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τάσος Πετρόπουλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κ.ά. Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών κατεβαίνουν μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Νίκος Τόσκας.

Στον Νότιο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου και η Ραλλία Χρηστίδου.

Στην Α’ Πειραιά ο Κώστα Δουζίνας, ο Θοδωρής Δρίτσας και η Μαρία Ρεπούση, ενώ στη Β’ Περαιά, ο Τρύφων Αλεξιάδης, η Εύη Καρακώστα, η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης κατεβαίνει στην Ανατολική Αττική και οι Αριστείδης Μπαλτάς και Γιώργος Τσίπρας στη Δυτική Αττική. Στην Α’ Θεσσαλονίκης υποψήφιες είναι και οι δύο κυρίες που βρέθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Ελευθερία Χατηγεωργίου καθώς και οι Χρ. Γιαννούλης, Τ. Κουράκης, Τρ. Μηταφίδης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Παρασκευόπουλος και Αλ. Τριανταφυλλίδης. Στη Β’ Θεσσαλονίκης κατεβαίνει ο Μανώλης Φάμελλος

Δύσκολες ισορροπίες

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας η μεγάλη μάχη αφορά τις 4 εκλόγιμες θέσεις, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να χωρέσει συμβολισμούς αλλά και στελέχη πρώτης γραμμής που θα σηκώσουν το επικοινωνιακό βάρος χωρίς τους περιορισμούς του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το σενάριο που ακούστηκε αρχικώς έκανε λόγο για τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αν και στην αρχή της εβδομάδας τροφοδοτήθηκαν σενάρια για τον τέως ευρωβουλευτή του Ποταμιού, καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη. Η επιλογή αυτή φαίνεται να «καίγεται» ύστερα από έντονες αντιδράσεις και απειλές παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, ενώ δυσαρέσκεια φαίνεται να εκφράζουν οι Κώστας Φωτάκης και Σπύρος Δανέλλης – ο δεύτερος διότι, σε αντίθεση με τον Γραμματικάκη, τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμη στιγμή (Συμφωνία Πρεσπών, ψήφος εμπιστοσύνης), κόντρα σε πιέσεις και κριτική.

Επίσης, σε μία από τις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας φαίνεται να κατευθύνεται τελικώς και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης – το όνομά του «έπαιζε» μεταξύ Βόρειου Τομέα της Β’ Αθήνας και Επικρατείας, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα του Βόρειου Τομέα που ανακοινώθηκαν χθες.

Για εκλόγιμη θέση έχει ακουστεί και το όνομα του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη, ενώ είναι με ερωτηματικό το τι θα συμβεί με τον Λευτέρη Κρέτσο αν τελικά μετακινηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39