09/12/2019 05:30:56

Η Μύκονος στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ - Ξενοδοχείο «ξέχασε» αποδείξεις 17.000 ευρώ

Η Μύκονος στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ - Ξενοδοχείο «ξέχασε» αποδείξεις 17.000 ευρώ  - Media

 

Οι ελεγκτές έχουν διασκορπιστεί σε πολλά νησιά όπως η Πάτμος, η Ρόδος, η Κρήτη, οι Σπέτσες, η Υδρα, το Πόρτο Χέλι, η Σκιάθος και η Αλόννησος.

Οι έλεγχοι θα είναι ακόμη πιο εντατικοί καθώς για τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί 50.500 θερινοί έλεγχοι (για το διάστημα από 1ης Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου).  

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι ελεγκτές κινούνται βάσει σχεδίου με στόχους που έχουν επιλέξει βάσει ερευνών και άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει εκ των προτέρων οι ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ήδη έχει εντοπιστεί ξενοδοχείο στη Μύκονο το οποίο δεν έχει κόψει αποδείξεις σε πελάτες ύψους 17.000 ευρώ.

Επίσης, 12 ιδιοκτήτες θαλάσσιων TAXI ελέγχονται επειδή δεν εξέδιδαν αποδείξεις. 

Την περασμένη εβδομάδα ένα ακόμη κραυγαλέο περιστατικό φοροδιαφυγής σημειώθηκε στη Μύκονο με το εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ Salt Bae.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ.

Κατά το δημοσίευμα, στο στόχαστρο μπαίνουν και τουρκικά καΐκια που μεταφέρουν τουρίστες μεταξύ των ελληνικών νησιών των παραλίων της γειτονικής χώρας χωρίς να έχουν κάνει καν έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ στην Ελλάδα για να πληρώνουν φόρους για τα έσοδα από τους πελάτες που μεταφέρουν και τις καταναλώσεις τους στη χώρα μας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.