search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Στουρνάρας: Δεν χρειάζονται έκτακτα μέτρα – Το βάρος να δοθεί τώρα στις επενδύσεις

29.06.2019 08:53
stournaras_0.jpg

 

Δεν θα χρειαστούν έκταλτα μέτρα για την κάλυψη του σημερινού δημοσιονομικού κενού εφόσον η επόμενη κυβέρνηση ασκήσει συνετή δημοσιονομική πολιτική, εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεση νομισματικής πολιτικής. 

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας με δήλωσή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο θέτει την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων σε πρώτο πλάνο, σημειώνει τη θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών για την ελληνική οικονομία, αναδεικνύει την παράμετρο της υπευθυνότητας στη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής και στέλνει μήνυμα για μια Δημόσια Διοίκηση η οποία θα επιτελεί το έργο της «χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις». 

«Αυτή τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί», σημειώνει ο κ. Στουρνάρας. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ευρωεκλογές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

«Η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

«Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί και στην εφαρμογή υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και στην προώθηση μιας Δημόσιας Διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μείωση της γραφειοκρατίας, μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις», συμπλήρωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Ερευνα, Καινοτομία», επισήμανε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:50