search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Δανάη Στράτου: Το ΜέΡΑ25 δεν είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ (Video)

03.07.2019 07:19
Δανάη Στράτου: Το ΜέΡΑ25 δεν είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ (Video) - Media

 

Στη στρατηγική του ΜέΡΑ25 εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, στον Βαρουφάκη, στις διαπραγματεύσεις του 2015, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αναφέρθηκε μιλώντας στη τηλεόραση του One η υποψήφια με το κόμμα, Δανάη Στράτου.

Η κ. Στράτου είπε πως στο ΜέΡΑ25 «είμαστε φιλοευρωπαϊστες, αλλά για την προοδευτική Ευρώπη, όχι για αυτή που βλέπουμε τώρα» και εξήγησε πως «είδαμε να υπερισχύουν οι ακροδεξιές δυνάμεις, όπως τον Σαλβίνι στην Ιταλία, τη Λεπέν στη Γαλλία, ή το Brexit».

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε τη θέση του ΜέΡΑ25 και έκανε λόγο για «ρεαλιστική ανυπακοή».

«Να σταματήσουμε αυτό το ‘’ναι’’ σε όλα, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να προτείνουμε πράγματα. Λύσεις πάντα υπάρχουν» υπογράμμισε.

«Εμείς λέμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, χωρίς να πρέπει να πάρουμε την άδεια από κανέναν» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «αυτό που προσπαθούμε είναι η συνέργεια μεταξύ όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών Ευρωπαίων ώστε να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας».

«Θέλουμε ακόμα να αγωνιστούμε και θέλουμε να μην παραδώσουμε τα όπλα στο όραμα. Θέλουμε μια ενωμένη διαφανής Ευρώπη, η οποία είναι εφικτή».

Ερωτηθείσα, αν το ΜέΡΑ25 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του απάντησε ότι «είναι λάθος να συγκρίνουν το ΜέΡΑ25 με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η αλήθεια είναι πολύ μακριά από αυτό. Δεν είναι το ΜεΡΑ 25 ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά τη διαπραγμάτευση του 2015 διευκρίνισε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε ποτέ σοβαρά η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

Συμπλήρωσε, δε, ότι ο Βαρουφάκης δεν υπέγραψε τίποτα και εξήγησε πως «τον Φλεβάρη ήταν η πρώτη φορά που δέχτηκαν οι δανειστές να προτείνουμε εμείς ένα πρόγραμμα προσαρμογής που δεν θα είχε καμία σχέση με όσα είχαν υπογραφεί στα προηγούμενα μνημόνια».

Τέλος, ως προς την επιστολή του πρώην υπουργού Οικονομικών είπε ότι με αυτή είχε συμφωνήσει «να πάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να διαπραγματευτεί με τους δανειστές την αναδιάρθρωση του χρέους» και κατέληξε «δεν σημαίνει ότι συμφωνούσε με την πρόταση που έφερε ο Τσακαλώτος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28