search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:06
MENU CLOSE

Στο σφυρί 1200 προσωπικά αντικείμενα της Ελιζαμπέθ Τέιλορ

05.07.2019 11:27
Στο σφυρί 1200 προσωπικά αντικείμενα της Ελιζαμπέθ Τέιλορ - Media

 

Ένα βραδινό φόρεμα που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 1974 και περισσότερα από 1.200 ακόμη αντικείμενα από τη ζωή της ηθοποιού θα βγουν στο σφυρί στις αρχές Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο οίκος Julien’s Auctions.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το Έθνος, το απαλό γαλάζιο φόρεμα από μεταξωτή μουσελίνα που η Τέιλορ φορούσε στα Όσκαρ, σχεδιασμένο από την Έντιθ Χεντ, αναμένεται να πωληθεί από 4.000 έως 6.000 δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Μια ζώνη Cartier από ατόφιο ασήμι με επίστρωση χρυσού που η Τέιλορ παρήγγειλε για τη μητέρα της θα βγει επίσης στο σφυρί.

Ο Ντάρεν Τζούλιεν, πρόεδρος και επικεφαλής της διεύθυνσης του Julien’s Auctions, είπε ότι η ζώνη αναμένεται να πωληθεί περισσότερα από 40.000 δολάρια.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια. Προσφορές μπορούν επίσης να υποβληθούν μέσω του ιστοτόπου του οίκου δημοπρασιών, σύμφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο.

Ανάμεσα στα ρούχα που θα πωληθούν, υπάρχει μια κάπα από πράσινη μάλλινη τσόχα που η ηθοποιός φόρεσε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχμαμ το 1970 και ένα μπουφάν της ομάδας μπέιζμπολ New York Yankees που φόρεσε για μια φωτογράφηση για το Vogue Paris. Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει επίσης κοσμήματα, περούκες, αντικείμενα τέχνης και διάφορα είδη του σπιτιού της Τέιλορ.

Ο Τζούλιεν πρόσθεσε ότι αναμένει επιπλέον να βγουν στο σφυρί έργα

Η Τέιλορ που πέθανε το 2011 σε ηλικία 79 ετών ήταν η επιτομή της λάμψης του Χόλιγουντ από τη χρυσή εποχή του, με την αγάπη της στα διαμάντια, τα βιολετί μάτια της και μια συναισθηματική ζωή με θυελλώδεις σχέσεις και οκτώ γάμους, οι δύο από τους οποίους ήταν με τον Ουαλό Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Κατά τη διάρκεια των επτά δεκαετιών της καριέρας της, η γεννημένη στο Λονδίνο Λιζ έγινε γνωστή για πρώτη φορά σε ηλικία 12 ετών με την ταινία “National Velvet” το 1944 και ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ. Κέρδισε το Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Butterfield 8» (Ζήσαμε στην Αμαρτία, 1960) και το δεύτερο ‘Οσκαρ της με την ταινία «Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» (1966).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04