search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Κεραμέως για άσυλο: Η αστυνομία θα μπαίνει στο πανεπιστήμιο μ’ ένα τηλεφώνημα πολίτη (Video)

16.07.2019 07:44
Κεραμέως στην ΕΡΤ: «Ο χρόνος των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια των έκτακτων μέτρων» - Media

 

Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί ο χώρος χωρίς την ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου, η υπουργός Παιδείας απάντησε πως «θα ισχύει ό,τι ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρας.

«Αν δεν προχωρούσαμε θα είχαμε την κοινωνία απέναντί μας, γιατί η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των πανεπιστημίων έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας είπε πως «δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια» και πρόσθεσε ότι «έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί ο χώρος χωρίς την ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «θα ισχύει ό,τι ισχύει και σε κάθε δημόσιο χώρο» της χώρας. Για παράδειγμα, «αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία», δε θα χρειάζεται δηλαδή η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία.

Όσο αφορά στους «αιώνιους φοιτητές» η Ν.Κεραμέως τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει χρονικό όριο των σπουδών», η όποια ρύθμιση όμως, «δε θα επηρεάσει όσους είναι τώρα στα ΑΕΙ» και απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «θα υπάρχουν εξαιρέσεις», όπως για παράδειγμα πρόβλεψη για τους εργαζόμενους.

«Έχουμε μελετήσει και θα συνεχίσουμε να μελετάμε λύσεις για αυτό το τεράστιο πρόβλημα», είπε η Υπουργός αναφορικά με το τεράστιο ζήτημα του bullying, αναφέροντας ως προτάσεις αντιμετώπισης την παρουσία ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία και το ενδεχόμενο να μπορούν τα παιδιά να απευθυνθούν σε κάποιον δάσκαλο που εμπιστεύονται.

«Πρόθεσή μας είναι η επαναφορά των σχολικών συμβούλων», υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας και αναφορικά με την αξιολόγηση των καθηγητών είπε πως το υπουργείο προσανατολίζεται στην «επιβράβευση των αρίστων», αλλά και στην παροχή «κινήτρων σε όσους δεν μπορούν να αποδώσουν», ενώ έκανε λόγο για «επιβράβευση στους αρίστους, μέσω της εκπαίδευσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:40