search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:57
MENU CLOSE

«M.O.U» για να σωθεί η Creta Farms υπογράφηκε μεταξύ της εταιρίας και των 4 ελληνικών τραπεζών

22.07.2019 08:23
Oι επτά «μνηστήρες» που... φλερτάρουν με την αλλαντοβιομηχανία Creta Farms - Media

 

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, μεγαλομέτοχος της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms υπέγραψε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το “Memorandum of Understanding” (MOU) μεταξύ της εταιρείας και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν πρωτοβουλίας του, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, είχε επικοινωνία το Σάββατο 20 Ιουλίου, με τον Μάνο Δομαζάκη και τη δέσμευση του ότι θα υπογράψει το “Memorandum of Understanding” (MOU) μεταξύ της εταιρίας “Creta Farm” και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών. Στη συνέχεια υπήρχε συνάντηση μεταξύ του υπουργού και του Τάκη Δομαζάκη και εκπροσώπους των τεσσάρων τραπεζών. Οι τράπεζες υπέγραψαν ήδη το “MOU”, το οποίο εξασφαλίζει τη συνέχιση και σωτηρία της εταιρείας “Creta Farm”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης επισημαίνει:«Με αίσθημα απόλυτης ευθύνης προς τους εργαζόμενους της Creta Farms και τους μετόχους της εταιρείας υπέγραψα σήμερα το MOU με το οποίο πρώτον εκκινεί διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, δεύτερον τοποθετείται CRO/Monitoring Trustee και τρίτον οι τράπεζες δεσμεύονται ότι θα ενεργοποιήσουν τα πιστοδοτικά όρια προεξόφλησης απαιτήσεων ή και factoring.

Η απόφασή μου αυτή ελήφθη με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό της Creta Farms για την οποία έδωσα όλη την ψυχή μου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δεν υπολόγισα ούτε τα όσα έχουν γίνει σε βάρος μου, ούτε τα ψεύδη και τη συκοφαντία. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι στη ζωή ισχύει πάντα το απόφθεγμα του Ευριπίδη “Τους πόνους γαρ αγαθοί τολμώσι, δειλοί δ’ εισίν ουδέν ουδαμού» δηλαδή ότι «τους αγώνες τολμούν οι ανδρείοι ενώ οι δειλοί δεν είναι τίποτα και πουθενά”.

Μαζί με τους εργαζομένους της εταιρείας δημιουργήσαμε προϊόντα πρωτοποριακά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι εργαζόμενοι της Creta Farms ήταν και παραμένουν το βασικό μας όπλο καθώς και στις καλές και τις δύσκολες στιγμές απέδειξαν ότι μπορούν να υπερβούν τον εαυτό τους και να βάλουν πάνω από όλα τη συλλογική προσπάθεια για να έχει μέλλον αυτή η εταιρία. Και σίγουρα δεν είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρία. Σίγουρα όμως είναι εκείνοι στους οποίους οφείλουμε πολλά για ότι ακόμα και υπό τις σημερινές συνθήκες η εταιρεία συνεχίζει να υπάρχει.

Θεωρώ ότι πλέον με την τοποθέτηση CRO και την διασφάλιση μέσω του MOU της συνεχούς ενημέρωσης των μετόχων και των πιστωτών δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε να υπάρξει έλεγχος στην οικονομική διαχείριση της εταιρείας στοιχείο απαραίτητο ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει σαφώς που καλείται να επενδύσει.

Θεωρώ ότι πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην διασωθεί η εταιρία πράγμα που ήταν και παραμένει κύριο μέλημά μου. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να λειτουργήσει η εταιρία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήταν και παραμένει άποψή μου ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με επενδυτή το ταχύτερο δυνατό καθώς κάθε ημέρα που περνά λειτουργεί σε βάρος της εταιρείας και υπέρ του ανταγωνισμού ο οποίος μάλιστα δεν έχει να επιδείξει προϊόντα ανάλογα της Creta Farms.

Σήμερα έγινε ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει και πάλι την Creta Farms στην ανάπτυξη και να λάβει και πάλι η εταιρία τη θέση που τις αξίζει. Θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις όπως έκανα έως σήμερα να δοθεί η άριστη λύση για τους μετόχους και τους εργαζόμενους της εταιρίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farms και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην πάει χαμένη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:57