27/09/2020 05:39:34
23.7.2019 / ΕΥΑ ΜΠΟΥΡΓAΝΗ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2082 στις 18-07-2019

«Ξανά Ζω»: 45 Εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

«Ξανά Ζω»: 45 Εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι - Media

 

Έναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά που στέρησε τη ζωή σε 102 ανθρώπους σε Ν. Βουτζά και Μάτι, καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής Νέας Μάκρης και Ραφήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφιερώνοντας δυο μεγάλες εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης τραγωδίας.

Με την έκθεση «Ξανά Ζω» πάνω από 45 ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι προσφέρουν τα έργα τους με σκοπό να στηρίξουν με τα έσοδα τους εγκαυματίες από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, ενώ παράλληλα, επιχειρούν να στείλουν ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας.

Φιλοδοξώντας ο πολιτισμός να λειτουργήσει επουλωτικά για όλους εκείνους που έχουν υποστεί μεγάλα εγκαύματα, ζώντας ακόμα με τις συνέπειες, επιχειρούν να συνδράμουν οικονομικά στην αποθεραπεία τους και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Πρόκειται για ανθρώπους που βίωσαν τον πόνο και την απώλεια, χάνοντας τα σπίτια τους και καλλιτεχνικές δημιουργίες πολλών ετών, χωρίς όμως να χάσουν την ελπίδα τους και, κυρίως, την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί, επίσης, δουλειά των παιδιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, στις 20.30, στο ξενοδοχείο Ramada Athens Attica Riviera (Ποσειδώνος 55-57, στο Μάτι), ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου 2019.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιμικάννα Αναστασάκη

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.