search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Κακό παιχνίδι και ήττα της εθνικής πόλο από την Ιταλία

23.07.2019 13:00
Κακό παιχνίδι και ήττα της εθνικής πόλο από την Ιταλία - Media

 

Έξω από την κορυφαία τετράδα του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και μετά το 2013 στη Βαρκελώνη, όταν είχε καταλάβει την 6η θέση, έμεινε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 7-6.

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη, το σκληρό παιχνίδι και έλειψε η ποιότητα, κέρδισε ο λιγότερο κακός κι αυτός ήταν η Ιταλία, που αν και παρουσίασε ένα πρωτόγνωρο πρόσωπο για τα δεδομένα της, έφυγε με την πρόκριση, γιατί η Εθνική μας «αυτοκτόνησε» με αδικαιολόγητα λάθη και πολύ κακές επιλογές τις κρίσιμες στιγμές. Μοναδικός που διασώθηκε ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και κράτησε πολλές φορές ανέπαφη την εστία του στις επιθέσεις της «σετεμπέλο».

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης τα ποσοστά που είχαν και οι δύο ομάδες στον παίκτη παραπάνω, με τους Ιταλούς να τελειώνουν των αγώνα με 3/10 και την ελληνική ομάδα με το ακόμα πιο τραγικό 5/12. Η Εθνικής μας δεν θα είναι στην κορυφαία τετράδα χάρις το ένα και μοναδικό γκολ που πέτυχαν οι Ιταλοί με τον Ντι Φούλβιο από τα 6μ., μετά από ένα αχρείαστο φάουλ, κι ενώ οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν μπόρεσαν να πετύχουν έστω την ισοφάριση, να πετύχουν ένα γκολ σε ένα ολόκληρο οκτάλεπτο ώστε να στείλουν τον αγώνα τουλάχιστον στα πέναλτι.

Πλέον η Εθνική μας για τις θέσεις 5-8 θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Αυστραλία στις 15:30 τοπική (09:30 ώρα Ελλάδας –ERTSports) που αποκλείστηκε με ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα από την Ουγγαρία.

Μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά η νίκη της Ισπανίας επί της Σερβίας με 12-9, ενώ και η Κροατία δυσκολεύτηκε να κερδίσει τη Γερμανία 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Γεννηδουνιάς 2, Γούνας 2, Φουντούλης 1, Κολόμβος 1

ΙΤΑΛΙΑ: Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Βελότο 1, Φιγκάρι 1

Θ.Βλάχος: «Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη»

«Έγινε ένα παιχνίδι που ποιοτικά δεν ήταν το καλύτερο που έχουμε δει στη διοργάνωση μέχρι τώρα και από τις δύο ομάδες. Νομίζω ότι οι Ιταλοί ήταν πιο ψύχραιμοι από μας σε κρίσιμες στιγμές, αν και το παιχνίδι κρίθηκε από ένα γκολ στα μέσα της 4ης περιόδου από τα 6μ. κι ένα φάουλ αχρείαστο. Και οι δύο ομάδες είχαν πολλά χαμένα παραπάνω. Εμείς στο πρώτο μισό ήμασταν πολύ νευρικοί, δεχθήκαμε τα τρία από τα τέσσερα πρώτα γκολ χωρίς λόγο με λάθος πάσα δικιά μας και γκολ εύκολα των αντιπάλων μας, ενώ εμείς πετυχαίναμε με πάρα πολύ κόπο όλα τα γκολ. Είχαμε και ευκαιρίες στο τέλος κι ενώ ήμαστε ένα γκολ πίσω να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς δε θα βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου αλλά έτσι είναι.

Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και οι άλλοι προημιτελικοί. Χρειαζόμασταν σε κάποια κρίσιμα σημεία πιο πολλή υπομονή και πιο πολλή προσωπική βούληση. Γίνανε πολλά λάθη, δεν τα πληρώσαμε όλα, αλλά δυο λάθη στην αρχή και στο 2ο οκτάλεπτο, όταν δεχθήκαμε δύο γκολ εύκολα στην κόντρα από τους Ιταλούς. Γι΄ αυτό το επίπεδο και γι΄ αυτό το σκορ, ένα χαμηλό σκορ, τελικά αυτά τα δύο γκολ μας στοίχισαν. Πλέον έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια για να πάρουμε την καλύτερη κατάταξη από το 5-8. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Α.Γούνας: «Υπάρχει απογοήτευση γιατί ήταν μέσα στις δυνατότητές μας»

«Κάναμε κάποια πολύ καίρια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται σε αυτά τα παιχνίδια αν και φάγαμε μόνο 7 γκολ, λάθη που σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να γίνονται και αυτό θεωρώ πως πληρώσαμε στο τέλος. Θέλαμε κι εμείς πολύ τη νίκη, πιστεύω πως όλοι δώσαμε το 100% μας. Ωστόσο πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε λίγο περισσότερη συγκέντρωση σε κάποια πολύ σημαντικά δευτερόλεπτα του παιχνιδιού και πιο σωστές αποφάσεις. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι υπέρ μας. Στο 6-6 είχαμε κάποιες ευκαιρίες και αυτό είναι μέσα στα λάθη που κάναμε κι αυτό είναι μέσα σε εκείνα τα σημεία που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση γιατί ήταν ένα παιχνίδι μέσα στις δυνατότητές μας, κρίθηκε στις λεπτομέρειες, έτσι είναι ο αθλητισμός, κάποιες φορές κερδίζουμε κάποιες χάνουμε, ελπίζω να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην ξανασυμβούν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10