search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:48
MENU CLOSE

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

01.08.2019 09:50

Είναι γεγονός ότι μετα τις εκλογές υπάρχει ενα διαφορετικό κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.

Ήπιες αντιπαραθέσεις στη Βουλή, ανακοινώσεις των κομματων σε άλλο ύφος, χαμηλοί τόνοι στα τηλεοπτικά πάνελ.

Δεν ξέρω αν αυτός είναι πολιτικός πολιτισμός, αλλά πάντως είναι πιο κανονικό πράγμα απο τις ακραίες φωνές προεκλογικά και παλιότερα.

Βέβαια, μη νομίζετε οτι θα συνεχιστούν για πολυ καιρό τα «σας παρακαλώ, προεδρε, μετά απο εσας, μα τι λέτε, εσεις, αγαπητέ συνάδελφε βουλευτά» και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές.

Απο Σεπτέμβρη, που θα αρχίσει να κρίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι απο τους σχεδιασμούς και τις καλές προθέσεις, αλλά απο τα αποτελέσματα, θα ανέβουν οι τόνοι.

Να κάνουμε, λοιπόν, δυο επισημάνσεις πριν φύγουμε για ολιγοήμερες διακοπές.

– Για την κυβέρνηση: Ο Κυριάκος έδειξε, πράγματι, ότι περίμενε τη νίκη του και ήταν καλά προετοιμασμένος, σε νομοσχέδια, σχηματισμό κυβερνησης, τοποθετήσεις στελεχών σε δημόσιους οργανισμούς.

Ανέβασε πολύ τον πήχη για το Ελληνικό, έδειξε υπέρμετρο ενδιαφέρον να ικανοποιήσει τον επενδυτή, ανακοίνωσε (ο αρμόδιος υπουργός) ότι μεχρι τέλους του χρόνου θα μπουν οι μπουλντόζες.

Οι μπουλντόζες μπορεί να μπουν, αλλά για να… παρκάρουν και όχι για να δουλέψουν!

Ας περιορίσουν, λοπόν, οι κυβερνητικοί τις βεβαιότητες ότι όλα θα αλλάξουν και μάλιστα πολύ γρήγορα. Μας τα είπαν και άλλοι…

Εδω θα είμαστε και θα κρινουμε και θα… κριθούμε.

– Για την αξιωματική αντιπολίτευση: Ο Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να μετασχηματίσει το κόμμα σε μια πιο κεντροαριστερή κατεύθυνση.

Θα ήταν, όμως, χρήσιμο στη πορεία αυτή να εχει δίπλα του συνεργάτες που αντιλαμβάνονται το σήμερα, χωρις κολλήματα, εμπάθειες, φανατισμούς και με μια επικοινωνιακή στρατηγική που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όχι με όρους παρελθόντος.

Η μέχρι τώρα αντιπολιτευτική του παρουσία είναι κατα βαση σωστή. 

Εδώ θα είμαστε να δούμε τη συνέχεια.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18