search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Τα άγνωστα διαμάντια των Χανίων: Δύο πισίνες μέσα στη φύση (Photos)

06.08.2019 07:11
Τα άγνωστα διαμάντια των Χανίων: Δύο πισίνες μέσα στη φύση (Photos) - Media

 

Δύο φυσικές… πισίνες που περιμένουν τους επισκέπτες να τις εξερευνήσουν βρίσκονται πολύ κοντά στα κοσμοπολίτικα Μπάλο και Ελαφονήσι.

Σύμφωνα με το zarpanews, πρόκειται για την Βουλόλιμνη και την Λευκή Λίμνη, δύο παραλίες ασύγκριτης ομορφιάς που περιβάλλονται από βράχια και δίνουν την αίσθηση φυσικής πισίνας.

Η Βουλόλιμνη (το όνομά της σημαίνει βουλιαγμένη λίμνη) βρίσκεται 70km νοτιοδυτικά των Χανίων και 500m βορειοδυτικά της Χρυσοσκαλίτισσας και πρόκειται για μια φυσική πισίνα αφού τα βράχια την κυκλώνουν, σχηματίζοντας ένα τείχος. Μόνο ένα μικρό άνοιγμα οδηγεί στο πέλαγος.

Δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές δίπλα στη λίμνη, αλλά στη Χρυσοσκαλίτισσα μπορείτε να βρείτε ταβέρνες και δωμάτια για διαμονή. Βουλόλιμνη σημαίνει βουλιαγμένη λίμνη.

Άσπρη Λίμνη

Η Ασπρη Λίμνη Βρίσκεται 500 μέτρα μόλις από τη Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων. Αυτή η παραλία με τη λευκή άμμο περιβάλλεται από βράχια που σχηματίζουν ένα φυσικό φράγμα προς τη θάλασσα δίνοντας την αίσθηση πισίνας… Το τοπίο είναι τελείως άνυδρο και άλλα δέντρα πέρα από τους κοντούς κρητικούς φοίνικες δεν υπάρχουν.

Για να φτάσετε στην Άσπρη Λίμνη θα ακολουθήσετε το μονοπάτι από τη Μονής Χρυσοσκαλίτισσας ακολουθώντας τις πινακίδες του δασαρχείου για την αποικία του φοίνικα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56