search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12
MENU CLOSE

Επίσκεψη Κικίλια στον εγκαυματία πυροσβέστη: «Καλύπτουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας»

14.08.2019 14:15
«Κλείδωσε» το lockdown για έναν μήνα - Επιβεβαίωση από Κικίλια - Προς ανοιχτά δημοτικά, κλειστά λύκεια, ερωτηματικό για τα γυμνάσια - Media

Τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας συνεχίζουν να δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές, δικινδυνευόντας τη ζωή τους για να συνεισφέρουν τα μέγιστα στη προσπάθεια διάσωσης ανθρώπων, περιουσιών και της φύσης.

Την Τρίτη, ένας εθελοντής πυροσβέστης μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο ΚΑΤ, με εγκαύματα κυρίως στα χέρια, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψη στον εθελοντή πυροσβέστη που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα σήμερα τον κύριο Κυριακό Καρλαφτόπουλο, τον εθελοντή πυροσβέστη που νοσηλεύουμε εδώ στο ΚΑΤ.

Θα θελα να πω ότι πέρα από τον επαγγελματισμό και το καθήκον, όταν ένας Πυροσβέστης ρίχνετε στις φλόγες για να σώσει τις ζωές των συνανθρώπων του ή τις περιούσιες τους ή τον φυσικό μας πλούτο, αυτό είναι κατάθεση ψυχής. Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του.

Θέλω να πω ότι ο κύριος Καρλαφτόπουλος, από ότι ενημερώθηκα από τον Δ/ντη της Πλαστικής Χειρουργικής στο ΚΑΤ, έχει εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού. Καταρχάς θα χειρουργηθεί αύριο το πρωί και πιθανώς να χρειαστούν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους Γιατρούς, το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο στην Χαλκίδα και στο Κέντρο Υγείας στα Ψαχνά, όπως και τους Διασώστες και τα Πληρώματα και όλο το ΕΚΑΒ, για την συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, να στηρίξουμε τον κρατικό μηχανισμό, έτσι ώστε και να μην θρηνήσουμε θύματα στην Εύβοια και κατά το δυνατό να βοηθήσουμε υποστηρικτικά στο έργο που επιτελούν αυτή την στιγμή Πυροσβέστες, Εθελοντές και λοιπό προσωπικό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ Δημοσιογράφου: Τον είδατε, ήταν σε θέση να σας μιλήσει να σας πει κάτι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τον είδα. Ένας νέος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό η γυναικά του γέννησε δίδυμα, είναι πολύ χαρούμενος μέσα στην ατυχία του και είναι αισιόδοξος και αυτό μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12