search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:36
MENU CLOSE

Καταγγελίες για ένστολους βιαστές στο Μεξικό – Οργισμένες διαδηλώσεις

17.08.2019 10:57
Καταγγελίες για ένστολους βιαστές στο Μεξικό - Οργισμένες διαδηλώσεις  - Media

 

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν στην πόλη του Μεξικού. Η πρωτεύουσα της χώρας βάφτηκε στο ροζ χρώμα των σπρέι και των καπνογόνων που χρησιμοποίησαν οι διοργανωτές της μεγάλης διαμαρτυρίας γυναικών για σειρά περιστατικών σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος γυναικών από αστυνομικούς.

Κυριάρχησε το σύνθημα «Αστυνομία βιαστής» ενώ οι διαδηλώτριες φώναζαν προς τους αστυνομικούς «οι φίλες μου με προστατεύουν, εσείς όχι».

Κατά τη διαδήλωση δεν έλειψαν τα έκτροπα και οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο κύριος όγκος της πορείας κατέληξε στον μνημείο της Ανεξαρτησίας στο κέντρο της πόλης.

Δεν είναι πρώτη φορά που γυναίκες στο Μεξικό διαδηλώνουν κατά της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα. Οι κινητοποιήσεις τους έχουν γίνει γνωστές ως διαμαρτυρίες γκλίτερ καθώς χρησιμοποιούν ροζ μπογιές και γκλίτερ.

Την οργή των πολιτών προκάλεσε το κλείσιμο της έρευνας για έξι αστυνομικούς σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν καταγγελίες ότι βίασαν στις αρχές του μήνα δυο έφηβα κορίτσια, 17 και 16 ετών. Η πρώτη καταγγελία αφορά περιστατικό μέσα σε περιπολικό στην περιοχή Αζκαποτζάλκο και η δεύτερη σε μουσείο στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: Euronews

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30