02/06/2020 12:46:18

«Πανζουρλισμός» για μια σέλφι με φόντο το Ναυάγιο της Ζακύνθου

«Πανζουρλισμός» για μια σέλφι με φόντο το Ναυάγιο της Ζακύνθου  - Media

Το Ναυάγιο Ζακύνθου αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της Ελλάδας που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μυριάδων τουριστών.

Παρά ταύτα, κάτοικοι του νησιού επισημαίνουν ότι η αθρόα προσέλευση τουριστών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου ενέχει σημαντικούς κινδύνους. Σύμφωνα με το ζακυνθινό πόρταλ ermisnews, φέτος ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος στο «πλάτωμα» του Ναυαγίου της Ζακύνθου είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν αυτή την εποχή αλλά και την ενδεχόμενη πρόκληση πυρκαγιάς.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάτοικοι της περιοχής υπολογίζουν ότι καθημερινά περισσότεροι από 5.000 τουρίστες (!) στήνονται σε ουρές για να βγάλουν μια σέλφι ή μια φωτογραφία, με φόντο τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου, αψηφώντας τους κινδύνους,

 

«Καμπανάκι» για κατολισθήσεις και πυρκαγιές στο Ναυάγιο Ζακύνθου

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, μετά και την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο Ναυάγιο Ζακύνθου, η δημοτική Αρχή εξήγγειλε ότι θα ελάμβανε σειρά μέτρων για την προστασία των επισκεπτών και της περιοχής. Μεταξύ αυτών των μέτρων ήταν η τοποθέτηση περίφραξης και η υποχρεωτική χρήση δημοτικής συγκοινωνίας για τη μετάβαση στο Ναυάγιο.

Σμφωνα με το ermisnews, ωστόσο, από αυτά τα μέτρα το μόνο που εφαρμόστηκε ήταν η σήμανση, δηλαδή η τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας την οποία καθημερινά… παραβιάζουν οι επισκέπτες του Ναυαγίου της Ζακύνθου.

Την ίδια στιγμή, το αρμόδιο Δασαρχείο επισημαίνει ότι αν εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή, τότε πολλοί από τους τουρίστες – επισκέπτες του Ναυαγίου της Ζακύνθου δεν θα μπορέσουν να διαφύγουν καθώς όλη η γύρω περιοχή είναι δάσος. Ταυτόχρονα, εκφράζονται φόβοι για μια νέα κατολίσθηση όπως εκείνη που σημειώθηκε πέρυσι.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.