search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22
MENU CLOSE

Ο «Βαπτιστικός» του ΘΟΚ και της αθωότητας…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2087
22-8-2019
24.08.2019 03:00
cache_1000x3000_analog_medium_723879_814038_1762019.jpg

 

Η καρδιά μου πονεί για σας

κι ένας χτύπος γλυκός χτυπάει

και μου λέει μυστικά

τικιτάκ τικιτάκ τικιτάκ πως σας αγαπάει

Μια κωμωδία γεμάτη υπέροχα τραγούδια, σπαρταριστές παρεξηγήσεις, ερωτικά παιχνίδια και συνεχείς ανατροπές είναι η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τον ΘΟΚ, σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα.

Ο «Βαπτιστικός», που βασίζει την ιστορία του σε μια σπαρταριστή γαλλική φάρσα, μας ταξιδεύει στην Ελλάδα των αρχών του 20ού αιώνα. Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Λάρκου και οι εξαιρετικοί ηθοποιοί της παράστασης – με τη διακεκριμένη σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τζίνα Πούλου στον ρόλο της Βιβίκας – ετοίμασαν μια παραγωγή στην οποία η ζωντανή μουσική, τα ευφάνταστα σκηνικά και τα ιδιαίτερα κοστούμια γίνονται το όχημα για ένα ταξίδι σε εποχές αθωότητας και ανεμελιάς.

Όπως μας λέει η εκ των πρωταγωνιστριών της παράστασης Φανή Παρλή, «ο ‘‘Βαφτιστικός’’ είναι μια παράσταση για την οποία νιώθω πολύ τυχερή και ευγνώμων που αποτελούσα μέρος της. Ο Παναγιώτης Λάρκου, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή, επαναπροσδιόρισε το είδος της οπερέτας, δίνοντας βάση για πρώτη φορά στο θεατρικό κείμενο και τους χαρακτήρες».

Και συνεχίζει: «Μπήκαμε σε μια ατμόσφαιρα τσίρκου και παιχνιδιού, μέσα στην οποία η σύμπραξη με όλους τους υπερταλαντούχους ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές του θιάσου δημιούργησε μια ατμόσφαιρα μαγική, που έκανε το κοινό έπειτα από κάθε παράσταση να σηκώνεται όρθιο και να χειροκροτεί. Πραγματικά είναι μια από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει και τα πράγματα που έμαθα, καθώς και η αγάπη που πήρα από τον σκηνοθέτη και τους συναδέλφους μου, είναι ανεκτίμητα. Δημιουργήσαμε μια υπέροχη ομάδα με θετική ενέργεια και ζωντάνια, που ερχόταν πάντα με την καλύτερη διάθεση, γιατί εμείς οι ίδιοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτό στο οποίο συμμετείχαμε και αυτό ύστερα ήταν εμφανές και στο κοινό».

Εύχομαι αυτή η παράσταση να παιχτεί και στην Ελλάδα, όπως λέει η Φανή, για «να μπορέσει το αθηναϊκό κοινό να βιώσει τη δροσερή, παιχνιδιάρικη αίσθηση που δώσαμε στη δημοφιλέστερη οπερέτα του Σακελλαρίδη, με γνώμονα την αγάπη που νικάει κάθε πόλεμο».

INFO: Σκηνοθεσία-Προσαρμογή

Παναγιώτης Λάρκου

Σκηνικά-Κοστούμια-

Εδουάρδος Γεωργίου

Ενορχήστρωση-Διεύθυνση ορχήστρας-Μουσική διδασκαλία

Μιχάλης Καρακατσάνης

Σχεδιασμός φωτισμών

Γεώργιος Κουκουμάς

Χορογραφία-Κίνηση

Παναγιώτης Τοφή

 

 

 

 

Παίζουν ακόμα:

Έλλη Αλωνεύτου

 

Χάρης Αττώνης

 

Πέτρος Γιωρκάτζης

 

Μάρκος Καλλής

 

Στέλιος Καλλιστράτης

 

Μάρκος Κλεοβούλου

 

Ονησίφορος Ονησιφόρου

 

Αλέξανδρος Παρίσης

 

 

 

 

 

Έλενα Χατζηαυξέντη

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:21