search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:19
MENU CLOSE

Μακρόν στην G7: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Δράσεις τώρα για τον Αμαζόνιο

24.08.2019 13:25
Μακρόν στην G7: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο - Δράσεις τώρα για τον Αμαζόνιο - Media

O γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα του να πείσει τους ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7) να αποσυρθούν από έναν εμπορικό πόλεμο, ο οποίος ήδη αποσταθεροποιεί την οικονομική ανάπτυξη στον κόσμο.

“Θέλω να πείσω όλους τους εταίρους μας ότι οι εντάσεις, κυρίως οι εντάσεις για το εμπόριο, είναι αρνητικές για όλους”, δήλωσε ο Μακρόν στον γαλλικό λαό σε δεκάλεπτο τηλεοπτικό του διάγγελμα ενόψει της συνόδου στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.
“Πρέπει να πετύχουμε να φθάσουμε μια αποκλιμάκωση, να σταθεροποιήσουμε τα πράγματα και να αποφύγουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, ο οποίος ήδη διεξάγεται παντού.

Ο γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι χώρες της G7 θα πρέπει να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα ώστε να αποτραπεί μια ύφεση στις παγκόσμιες οικονομίες. “Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να υπάρξουν αληθινά κίνητρα, να ενισχυθεί η ανάπτυξη”, είπε αναφερόμενος στα πολύ χαμηλά επιτόκια, τα οποία όπως είπε ωθούν τις χώρες με περιθώριο ελιγμών βάσει του προϋπολογισμού τους να επενδύσουν στην παιδεία και στη λήψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αναφορικά με την οικολογική καταστροφή που συντελείται από τις φωτιές στην Αμαζονία, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι θέλει να δει την ανάληψη δράσης για το ζήτημα αυτό και χαρακτήρισε “κοινό μας αγαθό” το τεράστιο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η G7 δεν θα “ανακοινώσει απλώς μια έκκληση, αλλά μια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων εκεί, σε συνεργασία όμως με τις χώρες της Αμαζονίας” για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και τις επενδύσεις στην αναδάσωση.

Από τη σύνοδο αυτή, σύμφωνα με τον Μακρόν, θα προκύψουν δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κατάσταση των παγκόσμιων ωκεανών από πλευράς της βιομηχανίας της κλωστοϋφαντουργίας και από την ναυτιλιακή βιομηχανία .

“Πολύ σοβαρά, για πρώτη φορά, θα συνεργαστούμε με τις αρχές των θαλάσσιων μεταφορών για την μείωση της ταχύτητας. Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τον περιορισμό των εκπομπών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται”.
Ο γάλλος ηγέτης πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι “σχεδόν των μισών” από τις παγκόσμιες βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας θα είναι παρόντες και για πρώτη φορά θα δεσμευτούν στην ανάληψη δράσης με ημερομηνίες, με στόχους. Το 30% των απορριμμάτων στους ωκεανούς προέρχονται από την βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας”.
 

Πρώτο Θέμα
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30