search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Τιμωρητική για τους εργαζομένους η πολιτική της κυβέρνησης

25.08.2019 06:51
Αχτσιόγλου: Τιμωρητική για τους εργαζομένους η πολιτική της κυβέρνησης - Media

 

«Βαθιά τιμωρητική για τους εργαζομένους» χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα εργασιακά η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη κατάργηση του «βάσιμου λόγου» απόλυσης η κυρία Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι ο «ισχυρισμός» του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση περί «»ηλεκτρονικού φακελώματος» των εργαζομένων είναι όχι μόνο ψευδής αλλά και επικίνδυνος».

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μιλώντας στο Πρακτορείο ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ευρωπαϊκή νομική παράδοση, ενώ η στάση της κυβέρνησης «επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα φόβου σε βάρος όποιου αντιδρά σε καταχρηστικές και παραβατικές εργοδοτικές πρακτικές».

«Στην ίδια κατεύθυνση ήταν η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά των διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και για τις θετικές προθεσμίες σε όσους διεκδικούν δεδουλευμένα και δικαιώματα μέσω του ΣΕΠΕ […] Είναι κινήσεις που τιμωρούν τους εργαζόμενους και υποβαθμίζουν τη θέση τους».

Όσον αφορά στην επικείμενη παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης, η κυρία Αχτσιόγλου σημειώνει χαρακτηριστικά μέσω του ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Δεν αναμένω από τον πρωθυπουργό να εκπλήξει κανέναν. Το στίγμα της κυβέρνησης έχει δοθεί. Οι φοροελαφρύνσεις ευνοούν πολύ περισσότερο τους λίγους και πλουσιότερους απ’ ό,τι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ενώ οι εργαζόμενοι δέχτηκαν ήδη τα πρώτα ισχυρά πλήγματα στα δικαιώματά τους».

Η Ε. Αχτσιόγλου σημειώνει ακόμη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να έχει μαχητική πολιτική εντός και εκτός Βουλής και στόχος είναι, μέσα από το Συνέδριο για την αναμόρφωσή του, να αναπτύξει «ισχυρότερους δεσμούς με την κοινωνία, στοιχείο ταυτοτικό για ένα κόμμα της αριστεράς».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόσκλησης στο Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Αχτσιόγλου κατηγορεί την ηγεσία του ότι ταυτίζεται «με τη ΝΔ σε κεντρικά ζητήματα, το έχει οδηγήσει σε μία σαφή πορεία απομάκρυνσης από το χώρο των προοδευτικών δυνάμεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07