search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Τζόνσον: Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31/10 κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

25.08.2019 14:32
Τζόνσον: Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31/10 κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες - Media

«Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα βρετανός αξιωματούχος, έπειτα από συνάντηση των δύο ανδρών στην σύνοδο της Ομάδας των 7 στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Ο Τζόνσον είπε στον Τουσκ ότι εξακολουθεί να προτιμά την επίτευξη συμφωνίας με το μπλοκ κι επανέλαβε ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τους ηγέτες της ΕΕ, είπε ο αξιωματούχος.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου τον επόμενο μήνα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ως προς τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ο Τζόνσον χαρακτήρισε δύσκολο να ικανοποιηθεί η επιθυμία των ΗΠΑ για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μέσα σε έναν χρόνο μετά το Brexit.

Ο Τζόνσον, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο μήνα την πρωθυπουργία, είχε την πρώτη του διμερή συνάντηση με τον Τραμπ νωρίτερα σήμερα στη Μπιαρίτς, όπου οι δύο ηγέτες συζήτησαν για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ανάμεσά τους και για το εμπόριο.

Σε συνεντεύξεις του στα βρετανικά τηλεοπτικά μέσα, ο Τζόνσον είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνάψουν συμφωνία μέσα σε έναν χρόνο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

«Σε πολλά χρόνια θα ήταν υπερβολή, αλλά το γίνουν όλα μέσα σε έναν χρόνο θα είναι δύσκολο», είπε ο Τζόνσον στην τηλεόραση του BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιθανότητες να συμφωνήσει η Βρετανία με την ΕΕ για το διαζύγιο βελτιώνονται, αλλά η κατάσταση είναι «επισφαλής».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:53