28/02/2020 03:55:27

«Στον γύψο» δύο πολιτικά φεστιβάλ στα Γιάννενα

«Στον γύψο» δύο πολιτικά φεστιβάλ στα Γιάννενα - Media

 

Την απαγόρευση της διοργάνωσης δύο πολιτικών φεστιβάλ στα Γιάννενα από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιωαννιτών καταγγέλλουν οι διοργανωτές τους, η ΚΝΕ και η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αντίστοιχα.

Η ΚΝΕ, μέλη της οποίας -καθώς και του ΚΚΕ- πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, σε ανακοίνωση της καταγγέλλει τη στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής «να αρνηθεί να δώσει έγκριση στην Οργάνωση της ΚΝΕ να πραγματοποιήσει τις Φεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με την αιτιολογία της ‘’ακαταλληλότητας του χώρου’’.

«Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι η δημοτική αρχή, από τη μία ανοίγει το δρόμο για απαγόρευση πολιτικής δράσης σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους, από την άλλη, με τη στάση που έχει κρατήσει και με άλλους δημοτικούς χώρους, δίνοντάς τους για εκμετάλλευση σε ιδιώτες - επιχειρηματίες (βλ. Καφετέριες ΟΑΣΗ, Λιθαρίτσια, την πλατεία σε επιχειρηματικούς ομίλους για διαφήμιση προϊόντων), δείχνει τον προσανατολισμό της για τους δημόσιους χώρους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία.

«Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι εκείνη η επιτροπή που αποτελεί το δίαυλο μεταξύ καταστηματαρχών και δημοτικής αρχής. Είναι αυτή που κρίνει ότι είναι φυσιολογικό στη Σκάλα να εξαπλώνονται τα τραπεζοκαθίσματα παντού και τα ντεσιμπέλ της ψόφιας διασκέδασης να παίζουν σχεδόν καθημερινά. Την ίδια στιγμή, είναι εκείνη που αποφασίζει ότι ‘’μετά από παράπονα κατοίκων’’ απαγορεύονται οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στο θεατράκι, σημείο συγκέντρωσης και έκφρασης της νεολαίας της πόλης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ «Αναιρέσεις» της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

«Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αυτή που αποφασίζει ότι όλα πρέπει να γίνονται επί πληρωμή σε αυτή την πόλη, για να ταιριάζουμε με το τουριστικό προφίλ, δηλαδή να είμαστε «καθωσπρέπει», με χαμηλούς μισθούς ή και απλήρωτοι-ες, με το δίσκο στο χέρι, πίσω από τη μπάρα ή στην κουζίνα για 10ωρα και 12ωρα, για να εξυπηρετηθούν όλα τα τραπεζοκαθίσματα και οι επισκέπτες της πόλης», σημειώνεται ακόμα.

Οι διοργανωτές και των δύο φεστιβάλ ξεκαθαρίζουν ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.