06/08/2020 01:17:06

Δεν θέλω άλλο ΔΕΘ

 
ΔΕΘ λοιπόν σήμερα, αύριο και την Κυριακή.
- Παρά την αναβάθμιση της έκθεσης τα τελευταία χρόνια- νέες τεχνολογίες, συμφωνίες επιχειρηματικές- σε ό,τι αφορά την πολιτική παρουσία κυβέρνησης αντιπολίτευσης, μια από τα ίδια.
- Ο (κάθε) πρωθυπουργός, βλέπει τους παραγωγικούς φορείς, υπόσχεται λύσεις και συνεργασία, δηλώνει ότι σύντομα το Μετρό θα μπει στις ράγες (20 χρόνια το ίδιο), εκφωνεί ομιλία με κύριο θέμα την ανάπτυξη, τονίζει πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η Θεσσαλονίκη στον χώρο των Βαλκανίων, και ζητάει την στήριξη των ισχυρών της οικονομίας για επενδύσεις.
- Όπου οι περισσότεροι από τους ισχυρούς που βρίσκονται στην αίθουσα, το μόνο που τους ενδιαφέρει εκείνοι την ώρα, είναι να τελειώσει η εκδήλωση, να πάνε στα εστιατόρια στη Καλαμαριά, προκειμένου να συνεχιστεί η κουβέντα για την ...ανάπτυξη.
- Έχουμε και την επόμενη μέρα (Κυριακή) τους καφέδες στις αίθουσες του Μακεδονία, με ένα τσούρμο κρατικών λειτουργών, βουλευτών, πολιτευτών, δημοσιογράφων να ανταλλάσουν απόψεις για το, «πόσο στοχευμένη ήταν η ομιλία του Πρωθυπουργού» και να γλύφουν οι μεν τους δε.
- Το μεσημέρι η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού. Εδώ, πράγματι, είναι η μόνη ώρα, που βγαίνουν ειδήσεις. Εκεί, βγήκε η ατάκα του Γιώργου Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν», η κάλυψη του Καραμανλή στην υπόθεση του Βατοπεδίου και το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του Τσίπρα. Βέβαια, καλό θα ήταν να έλειπαν από την πρώτη σειρά οι υπουργοί που επιδοκιμάζουν χαμογελώντας, ενίοτε χειροκροτώντας -το έχουμε δει και αυτό- στη δεύτερη σειρά υφυπουργοί και παραγονταραίοι που ψιλοκοιμούνται όταν δεν τους πιάνει η κάμερα.
Αυτό είναι όλο το σκηνικό στη ΔΕΘ. Πιστέψτε με, το έχω ζήσει πάνω από 20 φορές. Το μόνο που νοσταλγώ, είναι τα μπουζούκια (μιας άλλης εποχής)! Προφανώς και κάτι πρέπει να αλλάξει.
Τι στο καλό. Εδώ σε δυο μήνες με Κυριάκο, η χώρα απέκτησε αξιοπιστία, μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, το Μαξίμου λειτουργεί σαν Λευκός Οίκος, όπου να ‘ναι απελευθερώνονται τα Εξάρχεια, δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν το μοντέλο της ΔΕΘ; Αντε,ντε!
Το πολύ- πολύ, αντί στα μπουζούκια -επι Κυριάκου- να πηγαίνουμε μόνο στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και σε μπαρ τζαζ στο Λιμάνι...
 
Υ.Γ: Αρχίζουμε. Δύσκολος χειμώνας. Πολιτικά, οικονομικά, δημοσιογραφικά. Συνεχίζουμε, όπως το κάνουμε επί 30 χρόνια -τα 15 στο Ποντίκι- με την δική μας ματιά στα πράγματα τις λιγότερες δυνατές εξαρτήσεις, σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπως αυτό των ΜΜΕ.
Ένα μπορούμε να υποσχεθούμε. Ότι θα κάνουμε λιγότερα λάθη από αυτά που κάναμε στο παρελθόν. Σε όλο το πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.