search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:25
MENU CLOSE

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Oι… ΗΠΑ θέλουν τους ρωσικούς S-300

06.09.2019 18:27
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Oι... ΗΠΑ θέλουν τους ρωσικούς S-300 - Media
 
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) θέλει να αγοράσει δύο εκτοξευτές, παρόμοιους με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300.
 
Η USAF υποστηρίζει πως χρειάζεται τα συστήματα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Είναι απαραίτητη η εξοικείωση των αεροπόρων της στα συστήματα S-300 έτσι ώστε να καταφέρουν να τα αντιμετωπίσουν σε πιθανό σενάριο πολέμου.
 
Η υπηρεσία τους χρειάζεται να υποστηρίξει ρεαλιστικές ασκήσεις κατάρτισης στο πλαίσιο της εκτεταμένης σειράς εκπαιδευτικών δοκιμών. Η ανάγκη για αγορά S-300 ενδέχεται να σχετίζονται με την απόκτηση τουλάχιστον δύο παρόμοιων ραντάρ στο παρελθόν από την Ουκρανία.
 
Παρόλα αυτά, όπως είναι λογικό, η Ρωσία δεν θα συμφωνούσε ποτέ να παραχωρήσει τα όπλα της στους Αμερικανούς.
 
Ο διοικητής της Air Force Material Command (AFMC) δήλωσε ότι αναμένει να εκδοθεί η επίσημη απόφαση για την αγορά «υψηλής πιστότητας εκτοξευτών SA-20«, αργότερα τον Σεπτέμβριο. Είχε αρχικά ανακοινώσει ότι η USAF ενδιαφέρεται να αγοράσει faux TELs στις 29 Αυγούστου 2019. Η SA-20 είναι μια ονομασία που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τα πυραυλικά συστήματα S-300.
 
Ρωσικός εξοπλισμός στις ΗΠΑ
Υπενθυμίζεται πως το πυραυλικό σύστημα S-300 έχει σχεδιαστεί για να υπερασπίζεται διοικητικές, στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στρατηγικές υποδομές από αεροπορικές επιθέσεις, πυραυλικά χτυπήματα και άλλου είδους εναέριες απειλές.
 
Ωστόσο, αυτό που δεν είναι αρκετά γνωστό στο ευρύ κοινό, είναι το γεγονός πως ο αμερικανικός στρατός πραγματοποιεί συχνά ασκήσεις με σενάριο αεροπορική επίθεση με συστήματα πυραυλικής άμυνας ρωσικού τύπου, όπως το S-300.
 
Αυτό βοηθάει τους Αμερικανούς να εξοικειωθούν με τα συστήματα των Ρώσων και να καταστήσουν τις ασκήσεις πιο «ρεαλιστικές» με πυραυλικά συστήματα που εκτιμούν πως θα αντιμετωπίσουν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:25