search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:48
MENU CLOSE

Τέλος στα σενάρια για τα…τέλη κυκλοφορίας: Τι θα ισχύσει (πίνακας)

13.09.2019 07:45
Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση δυο μηνών για την πληρωμή τους - Media

 

Οριστικό τέλος σε όλα τα σενάρια που έχουν ακουστεί, σχετικά με τις ενδεχόμενες αλλαγές στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες οχημάτων για το ερχόμενο έτος έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό από τον υφυπουργό, οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων τελών κυκλοφορίας με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2020, δεν θα εφαρμοστεί καμία αλλαγή από τα μέχρι τώρα ισχύοντα.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή που αναμενόταν να δούμε αφορούσε κυρίως στους ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων, οι οποίοι, βάσει των όσων φημολογούνταν, ανέμεναν να δουν αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας που θα έπρεπε να καταβάλλουν το 2020, η οποία υπολογίζεται βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του οχήματος.

Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες παλαιότερων αυτοκινήτων και κυρίως εκείνων που έχουν μεγάλο κυβισμό, βάσει της ίδιας λογικής, περίμεναν να δουν μείωση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας το ερχόμενο έτος, κάτι το οποίο επίσης δεν θα εφαρμοστεί.

Όπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές που φημολογούνταν ότι θα εφαρμοστούν, πιθανότατα θα έρθουν το 2021.

Επομένως, οι ιδιοκτήτες των νέων αυτοκινήτων μπορούν να ανακουφιστούν, καθώς δεν θα δουν αύξηση, ενώ εκείνοι που διαθέτουν παλαιότερα αυτοκίνητα θα πρέπει να κάνουν υπομονή ακόμη έναν χρόνο. Για όσους θέλουν να μην καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας, μπορούν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες τους και να το ακινητοποιήσουν.

Ωστόσο, καθώς παραμένει το πρόβλημα σχετικά τις στρεβλώσεις στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, κυρίως σε ό,τι αφορά στα παλαιά ΙΧ μεγάλου κυβισμού, το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να επιλύσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένεται να συγκροτήσει, μέσα στον Οκτώβριο, μια ειδική ομάδα εργασίας, με στόχο να εντοπιστούν τα προβλήματα και να προταθούν οι αναγκαίες αλλαγές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει τον Δεκέμβριο, παρότι το υπουργείο συνήθως δίνει παράταση.

Αναλυτικά, το κόστος στα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ είναι:

Πηγή: Mononews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:48