31/03/2020 22:49:53
19.4.2012

ΣΥΡΙΖΑ: Φτηνό προεκλογικό κόλπο η μετάθεση της περικοπής των συντάξεων

ΣΥΡΙΖΑ: Φτηνό προεκλογικό κόλπο η μετάθεση της περικοπής των συντάξεων - Media

Για «ξεκάθαρη εξαπάτηση» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη μετάθεση της παρακράτησης στις συντάξεις για τον επόμενο μήνα, προκειμένου, όπως καταγγέλλει, οι αναδρομικές μειώσεις να εφαρμοστούν μετεκλογικά.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα ξεκινούσαν - με αναδρομική ισχύ - εντός Μαΐου, ωστόσο ένα τεχνικό πρόβλημα στο μηχανογραφικό σύστημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), όπως υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου για ένα μήνα.

Κάπως έτσι, οι περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα λάβουν μειωμένες συντάξεις μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, με τις σχετικές ρυθμίσεις να τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «προσχηματική» την επίκληση τεχνικών προβλημάτων: «Πρώτα στην κάλπη και μετά πληρώνετε στο ταμείο, δηλαδή. Πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση των πολιτών, για προσβολή στη νοημοσύνη τους, για φτηνά προεκλογικά κόλπα. Η πολιτική κουτοπονηριά στο μεγαλείο της», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.