search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:01
MENU CLOSE

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο ψυχιατρείο ο 21χρονος Ροδίτης – Οργισμένη η οικογένεια της φοιτήτριας

15.09.2019 16:10
Δολοφονία Τοπαλούδη: Έρευνα για «ψευδή βεβαίωση» ψυχιάτρου στον 23χρονο Ροδίτη - Media

 

Στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, σε συνθήκες απομόνωσης, βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες, ο Ροδίτης κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο, πιθανότατα μετά από απόφαση των φυλακών Γρεβενών όπου κρατούνταν.

Ρεπορτάζ της «Real News» αναφέρει πως η μεταφορά του Ροδίτη στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία μετά την επιθετική συμπεριφορά που είχε επιδείξει, αλλά και τις απόπειρες αυτοτραυματισμού. Εξάλλου, η πλευρά του 21χρονου φέρεται να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τον 21χρονο ούτε και από τους γονείς του.

Από το περιβάλλον του Ροδίτη λέγεται ότι ο νεαρός δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο «φωτεινές διαλείψεις».

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του. Από την άλλη μέλη της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη έλεγαν με πικρία: «όταν σκότωνε την Ελένη μας είχε σώας τα φρένας».

«Είχε σώας τας φρένας»

Η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή. Τα ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς -όπως σημειώνει ο κ. Γκιουγκής- ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει «σώας τα φρένας».

 «Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δυο κατηγορούμενους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δυο έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια αρχή», τονίζει ο κ. Γκιουγκής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:01