search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:27
MENU CLOSE

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Η πρόταση του Εισαγγελέα

15.09.2019 16:38
Ζακ Κωστόπουλος: Επ’ αόριστον αναβολή της δίκης - Media

 

Να παραπεμφθούν σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης οι δύο φυσικοί αυτουργοί και οι τέσσερις αστυνομικοί προτείνει ο εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα εκδώσει το παραπεμπτικό βούλευμα στην υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Η πρόταση του εισαγγελέα διατηρεί, όπως αναμενόταν εκ του αρχικού προσδιορισμού του αδικήματος, το πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα τόσο ο καταστηματάρχης όσο και ο μεσίτης να μην κατηγορούνται προς το παρόν για ανθρωποκτονία με δόλο ή ενδεχόμενο δόλο, όπως ζητάει η οικογένεια του θανόντος.

«Οφείλει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών να ασκήσει περαιτέρω ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους για το βαρύτερο κακούργημα της ανθρωποκτονίας» υπογραμμίζει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Αννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου.

Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση του εισαγγελέα, θα παραπεμφθούν σε Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο με την ίδια κατηγορία οι δύο φυσικοί αυτουργοί και οι τέσσερις αστυνομικοί.

Οι τελευταίοι τις πρώτες μέρες μετά το λιντσάρισμα βρίσκονταν εκτός του κάδρου των ευθυνών. Μετά τη δημοσιοποίηση από την «Εφ.Συν.» βίντεο-ντοκουμέντου, όπου οι αστυνομικοί εμφανίζονται να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν, να τραβούν τον αναίσθητο και αιμόφυρτο Κωστόπουλο, ενώ ένας τον πατάει στον λαιμό, οι δικαστικές αρχές τούς απήγγειλαν κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία, η δίκη δεν έχει ακόμα οριστεί και οι αυτουργοί είναι ελεύθεροι, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για ανεπάρκειες στη διερεύνηση της υπόθεσης στο πλαίσιο των ευρύτερων συστημικών αποτυχιών σε διερευνήσεις που αφορούν περιπτώσεις αστυνομικής βίας στην Ελλάδα.

Η οικογένεια του Ζακ έχει καταθέσει μήνυση ζητώντας να μετατραπούν οι κατηγορίες στη σοβαρότερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τους δύο πολίτες και τους εννέα αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός πως οι συνήγοροι της οικογένειας υπέβαλαν στις 11 Σεπτεμβρίου αίτημα προσδιορισμού της δίκης και την επόμενη κιόλας μέρα τούς γνωστοποιήθηκε το πολυσέλιδο πόρισμα του εισαγγελέα, το οποίο προφανώς είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό χωρίς να κοινοποιηθεί στην οικογένεια. Οπως προκύπτει, δεν υπάρχει και μεγάλη βιασύνη για την εκδίκαση της υπόθεσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30