search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:15
MENU CLOSE

Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

17.09.2019 20:15
Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη - Media

 

Με πτώση 5,7% σε σύγκριση με την Δευτέρα έκλεισε σήμερα το αμερικανικό αργό (WTI) στη Νέα Υόρκη, την ώρα που το Ριάντ διαβεβαίωνε ότι η παραγωγή του θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 3,56 δολάρια και έκλεισε στα 59,34 δολάρια το βαρέλι ενώ το μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Νοεμβρίου, έκλεισε στα 64,55 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 4,47 δολαρίων ή -6,5%.

Η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε την Δευτέρα, μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, στο Αμπκάικ και το Χουράις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί στο μισό η παραγωγή μαύρου χρυσού.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντελαζίζ μπιν Σαλμάν, επιβεβαίωσε απόψε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας του θα αποκατασταθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο ανεφοδιασμός των αγορών με πετρέλαιο επανήλθε στα αρχικά επίπεδά του.

“Χοντρικά, οι Σαουδάραβες λένε ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν την ίδια ποσότητα πετρελαίου με προηγουμένως, είτε προέρχεται από την παραγωγή, είτε από τα αποθέματά τους”, εξήγησε ο αναλυτής Κάιλ Κούπερ της Ion Energy. “Αυτό δείχνει κάπως απίθανο, δεδομένου ότι θα πρέπει να κατασκευάσουν νέα εξαρτήματα για να επιδιορθώσουν τις ζημιές στις υποδομές τους. Όμως έχουν πολλά να χάσουν αν δεν τηρήσουν τον λόγο τους”, ενόψει και της εισαγωγής της Aramco στο Χρηματιστήριο. “Πιθανότατα στάθμισαν πολύ καλά τις προσδοκίες προτού να μιλήσουν”, συνέχισε.

Η σαουδαραβική εταιρεία εξέταζε την πιθανότητα να αναβάλει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Όμως ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ανακοίνωσε απόψε ότι η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί όπως προβλεπόταν, ώστε να εισαχθεί τον Νοέμβριο στην τοπική αγορά και το 2020 στη διεθνή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε από την πλευρά του απόψε ότι είναι διατεθειμένος να αντλήσει από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, όμως θεωρεί ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30