search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Βραζιλιάνα μοντέλο φωτογραφήθηκε γυμνή στη Βόρεια Κορέα και την «έβγαλε καθαρή» (Photos)

19.09.2019 05:56
Κορωνοϊός-Βραζιλία: Η πιο «μαύρη» μέρα από την αρχή της πανδημίας - Ακόμη 600 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες - Media

 

Η 33χρονη Liziane Gutierrez δηλώνει στο προφίλ της δικηγόρος, ηθοποιός, τραγουδίστρια, μοντέλο, vegetarian και ” International media personality”.

Πρόσφατα βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην Ασία και έκανε και ένα πέρασμα από τη Βόρεια Κορέα, η οποία φημίζεται στη Δύση για τους αυστηρούς της νόμους μέσα φυσικά, από ένα πλαίσιο συγκεχυμένης παραφιλολογίας καθώς ουδείς γνωρίζει πώς έχουν ακριβώς τα πράγματα στην πατρίδα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Gutierrez, σύμφωνα με το news247.gr, ταξίδεψε στην Pyongyang και τράβηξε δημόσια καρέ και selfies, ενώ ανέβασε και στη σελίδα της στο Instagram δύο ημίγυμνα, “προκλητικά” καρέ από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Όπως έγραψε η ίδια στη λεζάντα που συνοδεύει το πρώτο καρέ, “αυτή η φωτογραφία θα μπορούσε να μου στοιχίσει 15 χρόνια στη φυλακή στη Βόρεια Κορέα”.

Στη λεζάντα του δεύτερου καρέ, έγραψε: “Ναι αυτή η φωτογραφία μου τραβήχτηκε στη Βόρεια Κορέα και για όσα έγιναν στο ταξίδι μίλησα στη Mirror.

Όταν αποφάσιζα να πάω στη χώρα για να δείξω στον κόσμο πως δεν έχουν τίποτα να φοβούνται σε σχέση με το να ταξιδέψουν εκεί, δεν ήξερα πως θα περνούσα τόσο καλά”.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα είπε πως “δανείστηκε” το καπέλο ενός στρατιώτη ενώ εκείνος ήταν στη τουαλέτα του τρένου που τη μετέφερε στη Βόρεια Κορέα, ενώ απέδωσε τα προκλητικά καρέ στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένη.

Το μοντέλο παραβίασε πάντως τον νόμο που έχει να κάνει με το μεγάλο μνημείο Mansu Hill Grand Monument της Pyongyang με τα γιγαντιαία αγάλματα του Kim Il-sung, όπου απαγορεύονται οι φωτογραφίες και οι selfies.

H Gutierrez δήλωσε ακόμη στη Mirror πως δεν είχε συνειδητοποιήσει πως οι φωτογραφίες του κινητού της θα μπορούσαν να ελεγχθούν πριν φύγει από τη χώρα. “Ίδρωσα όταν το κατάλαβα, σκέφτηκα πως θα καταλήξω στη φυλακή.

Ευτυχώς οι στρατιώτες ήταν πολύ ευγενικοί, δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί τους”, είπε ενώ συμβούλεψε τους ενδιαφερόμενους να ακολουθούν τους tour guides αν βρεθούν στη χώρα.

Σημειώνεται πως κατά την επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα ο επισκέπτης δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά στο ίντρανετ το οποίο είναι στην ουσία ένα ίντερνετ μόνο για τη χώρα. Άρα η Βραζιλιάνα δημοσίευσε τα καρέ, μετά την αποχώρησή της.

Η Βόρεια Κορέα, τα τελευταία χρόνια έχει άρει αρκετούς από τους περιορισμούς της και είναι πιο εύκολο ένας ξένος να την επισκεφτεί και να ανακαλύψει την κλειστή κοινωνία της. Όσοι ξένοι επισκέπτονται τη χώρα και την πρωτεύουσα της Πιονγκγιάνγκ, υποχρεούνται να μένουν σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης σε ένα μικρό νησάκι. Οι επισκέπτες είναι πάντα συνοδεία ένστολων ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτική σε αυτά που επιτρέπει στους ξένους να μάθουν για τη χώρα. Ακόμα μάλιστα και όταν η υπόλοιπη Κορέα δεν έχει ηλεκτρικό ή θέρμανση, το εν λόγω ξενοδοχείο θα έχει πάντα, προωθώντας την πολύ συγκεκριμένη εικόνα που θέλει να πλασάρει προς τα έξω το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Γενικά οι φωτογραφίες επιτρέπονται στα μνημεία,  πλατείες και στους  χώρους που επιτρέπει ο συνοδός. Ο έλεγχος των φωτογραφιών γίνεται δειγματοληπτικά κατά την έξοδο από τη χώρα, άρα υποθέτουμε πως η 33χρονη ήταν τυχερή.

Κι άλλα καρέ που ανέβασε από το ταξίδι της:

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24