search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21
MENU CLOSE

Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του (Video) 

23.09.2019 09:22
Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του (Video)  - Media

 

Το απόγευμα της Κυριακής έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να συμμετάσχει στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με ξένους ηγέτες, επενδυτές, ενώ θα δώσει και ομιλία στη διάρκεια της Συνόδου για το Κλίμα. 

Εικόνες από την άφιξη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη, δημοσίευσε η εφημερίδα των Χανίων «Εθνικός Κήρυξ». 

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναδείξει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας -με την υποστήριξη της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας- για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις ενέργειες της Ελλάδας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και την έμφαση σε ένα μοντέλο πράσινης οικονομίας.

Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί κατά σειρά, με τον CEO της JP Morgan Chase και με τους ηγέτες της Κολομβίας, της Αλβανίας, του Κοσσόβου, της Παλαιστίνης και της Σερβίας, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Washington Post.

Το πρωί, θα παραβρεθεί στην εναρκτήρια συνάντηση της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Δράση που συγκαλεί ο γγ του ΟΗΕ ενώ το μεσημέρι θα μιλήσει στη Σύνοδο.

Ο πρωθυπουργός που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκης έφθασε στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Κυριακής. Στην κυβερνητική αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και δύο υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Αντώνης Διαμαντάρης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21