search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:32
MENU CLOSE

Οι νέες αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΡΤ

23.09.2019 14:24
Ο Zούλας, ο Γαμπρίτσος και οι Κινέζοι - Media

 

Καθήκοντα στη διοίκηση της ΕΡΤ ανέλαβαν επίσημα πριν από λίγες μέρες ο Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

Από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, οι δύο άνδρες καλούνται να βρουν λύσεις στα πολλά ανοιχτά ζητήματα που έχει η δημόσια τηλεόραση. Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η Real με σχετική νομοθετική ρύθμιση θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες του προέδρου της Δημόσιας τηλεόρασης που μέχρι τώρα είχε μάλλον «διακοσμητικό» ρόλο.

Όπως αναφέρεται σχετικά ο πρόεδρος θα έχει άμεσα εκτελεστικό ρόλο στην καθημερινότητα της ΕΡΤ και θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις. Όσον αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο θα διατηρήσει τον πρώτο λόγο σε τεχνοκρατικά και διοικητικά ζητήματα αλλά και στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί.

Οι στόχοι

Σύμφωνα με τη Real η νέα διοίκηση σχεδιάζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τον Μάρτιο με κίνητρα για να αποχωρήσουν από την ΕΡΤ όσοι εργαζόμενοι είναι κοντά στην σύνταξη. Στόχος είναι να μπει «νέο αίμα» στη Δημόσια τηλεόραση αφού από τους 2200 εργαζόμενους μόλις οι 170 είναι κάτω των 40 ετών.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, οι αλλαγές θα γίνουν σε τρεις φάσεις. Τις επόμενες μέρες θα σχεδιαστούν νέες εκπομπές μεικτής παραγωγής σε πρωινή και βραδινή ζώνη με πρόσωπα εκτός ΕΡΤ. Από τον Γενάρη οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από η ολική αλλαγή προγραμματίζεται για την επόμενη σεζόν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:31