search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:15
MENU CLOSE

«Ανάσα» για την στερλίνα η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας

24.09.2019 12:58
Άλμα για τη στερλίνα μετά την παραίτηση του Βρετανού ΥΠΟΙΚ - Media

 

Η στερλίνα ενισχύθηκε σήμερα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε παράνομη την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε και πάλι λόγω της αβεβαιότητας για τις προοπτικές του Brexit.

«Δεν ήταν μια κανονική αναστολή του Κοινοβουλίου», δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μπρέντα Χέιλ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Η λίρα ενισχύθηκε προσωρινά στο υψηλό ημέρας του 1,2491 δολαρίου αμέσως μετά την απόφαση, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στο 1,2457 δολάριο. Έχασε επίσης τα περισσότερα από τα κέρδη που σημείωσε έναντι του ευρώ, το οποίο νωρίτερα κινείτο στις 88,21 πένες.

Οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων αυξήθηκαν ύστερα από την απόφαση, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να ενισχύονται κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,585%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24