search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:34
MENU CLOSE

«Τα έχουν κάνει πλακάκια» – Για «ανούσιες αντιπαραθέσεις» Μητσοτάκη – Τσίπρα μιλάει η Γεννηματά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2092
26-9-2019
28.09.2019 03:00
fof_0.jpg

 

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα τόσο για τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (27-28 Σεπτεμβρίου) όσο και για τη συνδιάσκεψη του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για το τέλος Νοεμβρίου, η Φώφη Γεννηματά έδωσε τον τόνο, ενόψει της εσωτερικής συζήτησης που θα διεξαχθεί για μια σειρά από ζητήματα, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου. 

«Εξωστρέφεια» ζήτησε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και με βάση τις αποφάσεις της θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση διαλόγου σε κάθε γωνιά της χώρας. «Θέλουμε ζωντανό διάλογο, έκφραση απόψεων, προβληματισμών, ακόμη και της αγωνίας που διακατέχει τον κόσμο μας. Ώστε να συνθέσουμε δημιουργικά, να οικοδομήσουμε μια νέα Συμφωνία συμπόρευσης και μάχης με τους προοδευτικούς πολίτες. Αυτή που τελικά θα εκφρασθεί με τις αποφάσεις της Συνδιάσκεψής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Βάζοντας στο στόχαστρό της τα κομματικά στρατόπεδα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μας επιτίθενται, μας στοχοποιούν, νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας. Να δημιουργήσουν ένα σκληρά διπολικό σύστημα, αδιαφορώντας για το επικίνδυνο αντίτιμο: Τον διχασμό του ελληνικού λαού, το τοξικό κλίμα που υπονομεύει την ανάπτυξη». 
«Είναι προφανές ότι αυτή ακριβώς η αταλάντευτη απόφασή μας είναι που ενοχλεί» εξήγησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν αλλάζαμε γραμμή, αν κλείναμε το μάτι ότι είμαστε διαθέσιμοι και διατεθειμένοι να γίνουμε βολικά συμπληρώματα, τότε θα γινόμασταν αμέσως τα χαϊδεμένα παιδιά των συστημάτων που τώρα μας πολεμούν λυσσαλέα. Το ερώτημα είναι: το κάνουμε; Η απάντησή μου, η απάντησή μας, οι συλλογικές μας αποφάσεις, η επιθυμία του δικού μας κόσμου, είναι όχι». 

Η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ότι συστηματικά το Μαξίμου «με τα παπαγαλάκια του διαστρεβλώνει ό,τι λέει το Κίνημα Αλλαγής. Το ότι ασχολούνται συνέχεια μαζί μας δείχνει πόσο πραγματικά μας υπολογίζουν και πόσο καθοριστικό ρόλο μπορούμε να έχουμε στις εξελίξεις». Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα αντίδρασης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως απέναντι στον «πόλεμο διαστρέβλωσης, αποδόμησης και απαξίωσης χρειάζεται αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση. Και αυτή θα είναι η δική μας απάντηση».

«Συμφωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα»

Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έστρεψε τα «πυρά» της τόσο προς τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Υποστήριξε μάλιστα πως ο Κ. Μητσοτάκης σπεύδει να παραγράψει τις ευθύνες του Τσίπρα παντού. «Όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της Ν.Δ. την καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα» τόνισε η Φ. Γεννηματά. 

«Μετά τη ΔΕΘ και το “απαλλακτικό βούλευμα” που εξέδωσε ο κ. Μητσοτάκης για το καταστροφικό α΄ εξάμηνο του 2015, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, είναι ορατή η νέα πραγματικότητα: Έχουμε συμφωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα και για τις ευθύνες τους και για τις πολιτικές. Κονταροχτυπιούνται στα λόγια και, στην πράξη, στις πολιτικές τα έχουν κάνει πλακάκια» υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Και πρόσθεσε πως «οι ανούσιες αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα εκτός από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη φαίνεται ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15