01/12/2020 07:48:36

Εκδήλωση τοποθέτησης μνημείου στη Γυάρο στις 12 Οκτωβρίου με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Εκδήλωση τοποθέτησης μνημείου στη Γυάρο στις 12 Οκτωβρίου με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα - Media

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι οι εργασίες για την τοποθέτηση μνημείου στη Γυάρο, με την ευκαιρία των 100 χρόνων του ΚΚΕ, βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Με προμετωπίδα στην ανακοίνωση του στίχους του Γιάννη Ρίτσου, «Μόνες περγαμηνές μας: τρεις λέξεις: Μακρόνησος, Γυάρος και Λέρος. Κι αν αδέξιοι μια μέρα σάς φανούν οι στίχοι μας, θυμηθείτε μονάχα πως γραφτήκαν κάτω απ' τη μύτη των φρουρών, και με τη λόγχη πάντα στο πλευρό μας» η ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει ότι «με την ακούραστη προσπάθεια των συντρόφων μας και τη συμβολή πολλών ακόμα ανθρώπων καλής θέλησης, είμαστε σε θέση να οργανώσουμε εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η τοποθέτηση του μνημείου και η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σ' αυτό το μαρτυρικό νησί καταμεσής του Αιγαίου» τονίζει η ανακοίνωση. Για την επίσκεψη στη Γυάρο οργανώνεται αποστολή που θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά, με προτεραιότητα στους αγωνιστές που εξορίστηκαν ή φυλακίστηκαν στο «θανατονήσι», καθώς και στις οικογένειές τους.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των κομματικών οργανώσεων ως και τη Δευτέρα 07/10/2019 (πληροφορίες Κομματική Οργάνωση Αττικής: 210 52 82 607, ώρες: 10.00-17.00).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.