search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03
MENU CLOSE

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μεγάλης διάρκειας – Πού θα «χτυπήσει» το νέο κύμα (Χάρτες)

07.10.2019 05:12
acc_rains_oct_7_8

 

Νέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες αύριο Τρίτη.

Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα είναι έντονες, ενώ σε αρκετές περιοχές της Δυτικής, της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδας θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη, και επισημαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Τη Δευτέρα βροχές θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου γρήγορα θα σταματήσουν. Σταδιακά, βελτίωση του καιρού αναμένεται στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, ενώ μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Πηγή meteo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:01