search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:15
MENU CLOSE

«Λύκοι της Νύχτας»: Οι μηχανόβιοι στρατιώτες του Πούτιν που προσκύνησαν στην Κόρινθο (Photos |Videos)

10.10.2019 17:46
«Λύκοι της Νύχτας»: Οι μηχανόβιοι στρατιώτες του Πούτιν που προσκύνησαν στην Κόρινθο (Photos |Videos) - Media

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια και λόγω της εμπλοκής της ομάδας στη Ρωσία, τα δυτικά μέσα επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ της ομάδας των «Λύκοι της Νύχτας» και να κατανοήσουν την πολυδιάστατη δράση της.

Η ίδρυσή της ανιχνεύεται στα χρόνια της κρίσης της ΕΣΣΔ, όπου διοργάνωνε παράνομες συναυλίες και προωθούσε την κουλτούρα των μηχανόβιων, καθ΄εικόνα και κατ’ομοίωση των αμερικανικών ομάδων μοτοσικλετιστών.

Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ έγινε η πρώτη επίσημη ομάδα μοτοσικλετιστών και φίλος της ομάδας δηλώνει ο Πούτιν.

Η ομάδα σφυρηλατεί και έναν κώδικα-ιδεολογικό άξονα για τα μέλη της που τείνουν σε θέσεις εθνικιστικές, σύμφωνα με επικριτές.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ανέλαβαν στρατιωτική δράση στο μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας, προωθώντας την απόσχιση και τα ρωσικά συμφέροντα.

Η ομάδα έχει δράση στην Γερμανία, στα Βαλκάνια, ακόμη και στις Φιλιππίνες.

Tα μέλη της θρυλικής ρωσικής λέσχης μοτοσυκλετιστών, «Λύκοι της νύχτας» έχουν βρεθεί και στην Κόρινθο για να προσκυνήσουν στον Ιερό καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου.

Με το χαρακτηριστικό αμάνικο δερμάτινο μπουφάν και τα μπράτσα τους, γεμάτα τατουάζ, «τρόμαξαν» τους υπόλοιπους πιστούς που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο ναό. Μιλώντας ρωσικά έκαναν τους πάντες να αναρωτηθούν, για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί.

Στην πραγματικότητα, τα μέλη των «λύκων της νύχτας», ήθελαν να κάνουν ότι και οι υπόλοιποι πιστοί. Να προσκυνήσουν εικόνες και να λάβουν την ευλογία του παπά, όπως κι έγινε, μιας και η συγκεκριμένη ομάδα μηχανόβιων, εκτός από την φανατική υποστήριξή τους στον Βλάντιμιρ Πούτιν είναι και χριστιανοί ορθόδοξοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:14