search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51
MENU CLOSE

Δυσοίωνη πρόβλεψη επιστημόνων: Υπάρχει «μη μηδενική» πιθανότητα σύγκρουσης αστεροειδή με τη Γη

10.10.2019 18:21
Αστεροειδής σε μέγεθος ουρανοξύστη κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 90.000 χλμ την ώρα - Media
 
Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) προειδοποίησε ότι υπάρχει ουράνιο σώμα το οποίο υπάρχει πιθανότητα να συγκρουστεί με τη Γη μέσα στα επόμενα 70 χρόνια.
 
Πρόκειται για τον αστεροειδή 2019 SU3, τον οποίο η ESA προσέθεσε στον κατάλογο που έχει δημιουργήσει με αντίστοιχους διαστημικούς βράχους που η πιθανότητά τους να χτυπήσουν τη Γη είναι μεγαλύτερη του μηδενός.
 
Στον κατάλογο αυτό, οι αστρονόμοι της Υπηρεσίας καταγραφουν με βάση συγκεκριμένους και πολύπλοκους υπολογισμούς όχι μόνο τους επικίνδυνους διαστημικούς βράχους, αλλά και πότε υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσουν τον πλανήτη μας.
 
Για παράδειγμα ο 2019 SU3 ενδέχεται να πλησιάσει τη Γη σε απόσταση 73.000 μιλίων (πολύ μικρή και πιθανόν επικίνδυνη) στις 16 Σεπτεμβρίου του 2084.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ESA και της NASA, οι αστεροειδείς που τελούν υπό παρακολούθηση κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες: επείγοντες, απαραίτητοι, χρήσιμοι και χαμηλής προτεραιότητας.
 
Πηγή: Fox
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51