search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:12
MENU CLOSE

Υποχωρεί από τα πρωινά υψηλά το Χρηματιστήριο

15.10.2019 12:57
Τρίτωσε η πτώση για το Χρηματιστήριο - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας υποχωρήσει από τα αρχικά υψηλά και τα πρωινά κέρδη, μετά τις δηλώσεις Μπαρνιέ, που τους έδωσαν την αρχική ώθηση.

Πιο συγκεκριμένα “κάθε συμφωνία πρέπει να λειτουργεί για όλους”, σημείωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το “διαζύγιο”, προσθέτοντας ότι “είναι καιρός να μετατρέψουμε τις καλές προθέσεις σε ένα νομικό κείμενο”.

Το δίκτυο “RTE” μετέδωσε νωρίτερα ότι “το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποβάλει σήμερα νέες προτάσεις για το ‘Brexit’, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο”.       

Είναι πασιφανές, ότι στην παρούσα φάση οι εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”, αλλά και αυτές στις εμπορικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, είναι στο επίκεντρο της προσοχής των ενεργών επενδυτών, όπως και τα μάκρο που ανακοινώνονται.

Από την άλλη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι “πιθανόν να τεθεί σε ισχύ ο πρόσθετος γύρος δασμών σε κινεζικές εισαγωγές, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου, εάν δεν επιτευχθεί έως τότε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα”.

Εν τω μεταξύ, “η γερμανική οικονομία είναι απίθανο να διολισθήσει σε παρατεταμένη ύφεση, παρά το ότι βρίσκεται σε αδύναμη φάση”, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί ελαφρά στο τρίτο τρίμηνο, όπως και στο δεύτερο, καθώς οι εξαγωγές έχουν εξασθενίσει, λόγω των αβεβαιοτήτων που συνδέονται με την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και τις εμπορικές συγκρούσεις.

Η διάθεση μεταξύ των Γερμανών επενδυτών επιδεινώθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο. Στη μηνιαία έρευνά του, το γερμανικό ινστιτούτο σημειώνει ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία υποχώρησε στις -22,8 μονάδες, από -22,5 τον Σεπτέμβριο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στις -27.

Ο δείκτης της τρέχουσας αποτίμησης υποχώρησε στις -25,3 μονάδες, από -19,9 μονάδες τον περασμένο μήνα, έναντι εκτίμησης για -26.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση του πρώτου μισού της συνεδρίασης βρήκε τους βασικούς δείκτες να έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα αρχικά υψηλά, λόγω του γυρίσματος του τραπεζικού κλάδου σε αρνητικό πρόσημο, ενώ έχει κατεβάσει στροφές και η συναλλακτική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κινείται με οριακά κέρδη, χαμηλότερα των 858 μονάδων, έχοντας, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 862,8 μονάδες (+0,81%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 28 εκατ., από τα οποία τα 0,4 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται ΔΕΗ (+2,25%), Μυτιληναίος (+1,09%), ΟΤΕ (+1,30%) και Σαράντης (+1,29%), ενώ από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών, οι μεγαλύτερες απώλειες για την 3E (-1,34%).

Ελάχιστα τα άξια θετικής αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Παραμένει, τεχνικά, ζητούμενο το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 862 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση και κλείσιμο με αρνητικό πρόσημο, θα είναι εξέλιξη – δικαίωση για τα χαρτοφυλάκια που εκμεταλλευόμενα το αρχικά ανοδικό ξεκίνημα, προχώρησαν σε επιλεκτικές μειώσεις θέσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15