search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Guardian: Kοντά σε συμφωνία για το Brexit ο Tζόνσον – Σοβαρές παραχωρήσεις για το backstop

15.10.2019 16:02
Κορωνοϊος-Βρετανία: Συμμορφώνεται ο Τζόνσον; - «Σταματήστε κάθε περιττή κοινωνική επαφή» - Media

 

O Mπόρις Τζόνσον φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το Brexit μετά από σημαντικές παραχωρήσεις που έκανε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, μεταδίδει η Guardian. 

Ένα προσχέδιο συμφωνίας μπορεί να δημοσιευτεί ακόμα και το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με υψηλόβαθμους Βρετανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Όπως μεταδίδει o Guardian, οι διαπραγματευτικές ομάδες έχουν συμφωνήσει επί της αρχής ότι θα υπάρξουν τελωνειακά σύνορα στην Ιρλανδική Θάλασσα. Σημειώνεται πως η Τερέζα Μέι είχε απορρίψει τη λύση αυτή λέγοντας πως κανείς Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να την αποδεχτεί.

Ωστόσο, δύο αξιωματούχοι της Ε.Ε. υποστήριξαν ότι ακόμα νωρίς να μιλήσει κανείς ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κοντά να καταλήξουν στο κείμενο μιας συμφωνίας για το Brexit.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι με γνώση των συνομιλιών προειδοποίησαν ωστόσο ότι οι συνομιλίες δεν έχουν ακόμη τελειώσει και θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές πριν από τη λήξη της προθεσμίας τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν όμως σαφείς ενδείξεις ότι ένα νομικό κείμενο κοντεύει να ολοκληρωθεί.

Στόχος είναι η παρουσίαση του σχεδίου στις αντιπροσωπείες των κρατών-μελών το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ. Η λίρα σημείωσε άνοδο, το 1,2% στα $1,2756, στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν τέσσερις μήνες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:40