search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:00
MENU CLOSE

Ισπανία: Νέες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στη δεύτερη μέρα μαζικών διαδηλώσεων

15.10.2019 20:25
Ισπανία: Νέες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στη δεύτερη μέρα μαζικών διαδηλώσεων - Media

 

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν αργά σήμερα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Βαρκελώνης, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης στη δεύτερη μέρα των μαζικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά την καταδίκη χθες, Δευτέρα, εννέα Καταλανών ηγετών σε ποινές κάθειρξης για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Οι αυτονομιστές ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να πιέζουν για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Καταλονίας, δηλώνοντας ότι οι ποινές κάθειρξης ενδυνάμωσαν το κίνημα.

Στις σημερινές πορείες σημειώθηκαν συγκρούσεις, με κάποιους διαδηλωτές να πετούν δοχεία και φωτοβολίδες ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε χαρτόνια στη μέση κεντρικών δρόμων της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών δρόμων, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Επιχείρησαν επίσης να ρίξουν τις μπάρες ασφαλείας που είχαν στηθεί γύρω από τα τοπικά κεντρικά γραφεία της ισπανικής κυβέρνησης στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλοπ ενάντια στους διαδηλωτές, αποτρέποντάς τους να αποκλείσουν αυτοκινητοδρόμους και έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή. Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Mossos δήλωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν.

Αλλού, διαδηλωτές άναψαν κεριά, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία για τους πολιτικούς κρατούμενους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30