search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50
MENU CLOSE

Η Γκεοργκίεβα «αναπήδησε όπως η στερλίνα» όταν άκουσε τα νέα της συμφωνίας για το Brexit

17.10.2019 15:09
«Βόμβα» από το ΔΝΤ: Μπορεί οι αρνητικές μας προβλέψεις να είναι... αισιόδοξες - Media

 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εξέφρασε την ικανοποίησή της σήμερα για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για το Brexit, διατυπώνοντας την ελπίδα η ίδια «βούληση» να διατηρηθεί έως την έγκριση της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Όπως το είπε (ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει συμφωνία. Ελπίζω ότι αυτή η θέληση θα διατηρηθεί» έως την έγκριση της συμφωνίας από τους βουλευτές, υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη διαδοχή της Γαλλίδας Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του ΔΝΤ, επισήμανε ότι «αναπήδησε όπως η στερλίνα όταν άκουσε τα νέα» της συμφωνίας μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50