search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Μέρκελ για Brexit: Καλύτερο για όλους να εγκριθεί η συμφωνία

17.10.2019 17:26
Δεν κάνει πίσω η Μέρκελ: Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας  στη Σύνοδο Κορυφής - Media
 
Την ικανοποίησή της για τη νέα συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
 
Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να θέσει κανένα προαπαιτούμενο, εν όψει της ψηφοφορίας του Σαββάτου στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός καλείται να δώσει άλλη μια μάχη.
 
Η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι οι 27 δεν διαπραγματεύτηκαν με το Λονδίνο θεωρώντας ότι η όποια συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση θα απορριφθεί από το κοινοβούλιο.
 
Υπογράμμισε δε, ότι ο πρωθυπουργός του Η.Β., Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών – μελών της Ε.Ε. ότι η συμφωνία θα εγκριθεί.
 
Η νέα συμφωνία, είπε η κ. Μέρκελ, είναι πιο εξειδικευμένη σε σχέση με εκείνη που είχε αποσπάσει η Τερέζα Μέι σχετικά με τη μελλοντική σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ένωσης.
 
Τέλος δήλωσε ότι μεταξύ ενός “ασύντακτου” Brexit και μιας νέας αναβολής του Brexit, το καλύτερο για την ίδια είναι η έγκριση της συμφωνίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55