search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:39
MENU CLOSE

Αποχώρηση με αιχμές από το ΜέΡΑ25 – Στέλεχος από τις Σέρρες κατηγορεί τον Βαρουφάκη για σταλινισμό και οικογενειοκρατία

21.10.2019 08:57
Αποχώρηση με αιχμές από το ΜέΡΑ25 - Στέλεχος από τις Σέρρες κατηγορεί τον Βαρουφάκη για σταλινισμό και οικογενειοκρατία - Media

 

Την παραίτηση του από το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25 υπέβαλε σήμερα ο δικηγόρος των Σερρών και πρώην υποψήφιος Γιάννης Γιάντσιος διευκρινίζοντας μέσω του Facebook ότι «Ο Βαρουφάκης χτίζει Σταλινικό προσωπικό, οικογενειακό, φιλικό κόμμα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Γιάντσιού έχει ως εξής:

Ο Βαρουφάκης χτίζει Σταλινικό προσωπικό (οικογενειακό, φιλικό κόμμα)

Καταθέτω την παραίτηση μου για τους παρακάτω λόγους.

Γιάντσιος Ιωάννης, δικηγόρος Σερρών, πρώτος σε ψήφους στις βουλευτικές εκλογές.

Σέρρες 19-10-2019

Οι εκλογές της 7 Ιουλίου 2019 έχουν περάσεις και διανύουμε τον 4 μήνα. Σ αυτόν το χρονικό διάστημα, το μόνο που γίνεται στο κόμμα και στα μέλη του είναι οι υπόγειες φράξιες και η επιβολή μιας ομάδας της ηγεσίας που έχουν απλώσει ένα πέπλο σιωπής στα μέλη. Διορίζουν τις προσωρινές επιτροπές σε κάθε νομό της χώρας, ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Καμία ιδεολογική θέση δεν θέλουν.

Σίγουρα θέλουν οικονομική ενίσχυση μέσω κουπονιών και όποιος δώσει τα περισσότερα είναι ένα καλό μέλος. Σας αναφέρω ότι, επειδή αντέδρασα στους διορισμούς της προσωρινής επιτροπής, διότι ζήτησα να γίνουν έστω και τυπικές εκλογές το κλίμα είναι βαρύ για μένα στο κόμμα!! Αυτοί που σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα του κόμματος (πχ ο σύζυγος της κ. Σακοράφας κ. Μπιτζιάνης, ο οποίος δεν εκτέθηκε σε εκλογική διαδικασία) επιβάλουν εντός του κόμματος το δόγμα ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ! Το εξηγώ αμέσως. Δηλαδή, αν εκτέθηκες στις εκλογές, αν έτρεχες και έφερες ψήφους στο κόμμα, αν βγήκες σ αυτόν τον αγώνα πρώτος, δεύτερος τρίτος κλπ δεν έχει καμία σημασία.

Η μόνη ιδιότητα που θα έχεις είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, που θα εκτελεί εντολές!! δίχως άποψη, διότι αν έχεις άποψη υπάρχει η απειλή της διαγραφής (δεν κάνεις για το κόμμα). Απαγορεύεται να έχεις άποψη. Κι όλα αυτά σε ένα δημοκρατικό κόμμα που ο αρχηγός μας λέει πως είμαστε, μέρος ενός μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού κόμματος. Αστεία πράγματα. Αυτή είναι η θέση του Βαρουφάκη (δεν ξέρω πραγματικά τι φοβάται). Αυτή η αντίληψη, είναι αντίληψη του 20 αιώνα, τότε που τα κόμματα θελαν στρατιώτες και μόνο στρατιώτες.

Αυτό υπήρχε σε όλα τα δημοκρατικά, φασιστικά και σταλινικά κόμματα. Το άτομο, να χάνει την ιδιότητα του ως σκεπτόμενος πολίτης και να εντάσσεται σε ένα κόμμα που αυτό έχει την ¨θεία φώτιση¨ που ότι λέει είναι αλάθητο και πρέπει να εκτελείτε παρατά τα, ακόμη και αν είναι λάθος. Άλλωστε, το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθος έλεγε ο ΣΤΑΛΙΝ ο Χίτλερ και όλοι οι όμοιοί τους. (δείγμα μικρών ανθρώπων και ηγετών)

Να τονίσουμε στον Βαρουφάκη ότι στην ζωή, μάθαμε να δοκιμαζόμαστε και να διεκδικούμε την δημοκρατική εκλογή. Ουδέποτε διοριστήκαμε σε κάποιο πόστο, ούτε και θα δεχθούμε ποτέ διορίσω. Στην πολιτική ή γίνεσαι αποδεκτός από τον λαό ή πας σπίτι σου. Αυτά τα διορισμένα, είναι, για τους χαρτογιακάδες που δεν τολμούν να βρεθούν ενώπιον – ενωπίον με τον λαό, με την αλήθεια με την δημοκρατία. Δεν ξέρω τι εκτιμάει περισσότερο, ανθρώπους που είναι κόλακες, ή ανθρώπους που σέβονται τις αρχές της δημοκρατίας, που δεν σκύβουν κεφάλι, και είναι περήφανοι που ξέρουν να υπηρετούν αρχές. Προκαλώ τον καθέναν να δει προσεκτικά, ο Βαρουφάκης, αν αφήνει άλλον εκτός του εαυτού του να μιλάει για τις θέσεις του κόμματος. Ουδείς σας πληροφορώ.

Ο άνθρωπος δεν πήρε ένα τηλέφωνο στους υποψηφίους του να τους πει ένα ευχαριστώ! Καταλαβαίνω πως νοιώθει ως άλλος Μ. Αλέξανδρος επάνω στον Βουκεφάλα και οι ορδές των στρατιωτών – μελών του να τον χειροκροτούν για να κατακτήσει την Βουλή. Αυτό δεν το κατακτά ως πραγματικός ηγέτης, αλλά προσπαθεί ως άλλως πατερούλης Στάλιν να το πετύχει. Κρίμα!!
Εγώ και οι φίλοι μου, όταν πήραμε την απόφαση να συνταχθούμε μαζί του, πιστέψαμε ότι, αντιπροσωπεύει την ουσιαστική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας. Παλέψαμε μόνοι μας, εκτεθήκαμε, επαγγελματικά, κοινωνικά πολιτικά φέραμε τους περισσότερους ψήφους, γιατί, για να βρεθούμε σε ένα σταλινικό κόμμα που διορίζει και δεν εκλέγει!!! Εμείς δεν μπήκαμε στον αγώνα ως στρατιώτες, αλλά ως αγωνιστές για μια νέα εποχή, για μια νέα συντροφικότητα. Εμείς είμαστε αγωνιστές σκέτα. Δεν θέλουμε να είμαστε όμηροι, δεύτερης κατηγορίας μέλος!!

Στρατιώτης, αυτό είναι το δόγμα Βαρουβάκη, όχι αγωνιστές, «μόνο στρατιώτες έχουν θέση στο κόμμα!». Αυτό είναι το μοτίβο. Ακόμη και σ αυτές τις προσυνεδριακές οργανώσεις που γίνονται δειλά – δειλά, γίνονται κατόπιν της καθοδήγησης του κόμματος και εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε. Λέει το κόμμα (κάποια άτομα δηλαδή), είναι προσωρινές οι οργανώσεις και όλα θα ξεκαθαρίσουν τον Μάρτιο στο Συνέδριο. Έως τότε, θα κάνετε αυτά που θα σας λέμε. Φρόντισαν όμως, να διορίσουν κάποια μέλη που δεν έχουν άποψη, παρά το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία (η ψευδαίσθηση της εξουσίας), που δηλώνουν στρατιώτες, για να έχουν οφέλη κομματικά προσωπικά και ούτω καθ εξής.

Πουλάνε κολακεία στους μικρούς συγκεντρωτικούς ηγεμονίσκους κάποιας οργανωτικής επιτροπής που όταν αναμετρούνται στον εκλογικό στίβο η δύναμη τους είναι αμελητέα σε τέτοιο βαθμό που ποτέ στην ζωή τους δεν κατάφεραν θα έρθουν στην επιφάνεια. Πάντα στα χαμηλά, στα ανύπαρκτα και την αποτυχία τους αυτή την βαπτίζουν πως παλεύουν για το κόμμα! δήθεν, ωραία δικαιολογία. Υποκριτές του αισχίστου είδους. Και φυσικά, αυτοί είναι οι καλύτεροι στρατιώτες δίχως άποψη. Αυτοί είναι οι Πραιτοριανοί που παίζουν τον ρόλο για να δυσφημήσουν τους συντρόφους τους που με ιδεολογία, αυταπάρνηση πάλεψαν για το κόμμα, βγήκαν πρώτοι, δεύτεροι κλπ. έτσι ώστε να τους παραγκωνίσουν από το κόμμα και να βρεθούν αυτοί βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη. Και το κόμμα, για άλλη μια φορά (πίκρα και απογοήτευση), αυτά τα παλιά υλικά χρησιμοποιεί, δεν θέλει ανδρείους, ανιδιοτελής δημοκράτες, κινηματικούς, έντιμους, καθαρούς πολίτες που βρίσκονται μέσα στον λαό με ιδεολογία, που ο λαός τους βγάζει πρώτους. Απ ότι ξέρω, και με τους προσωπικούς ψήφους των υποψηφίων κατέφερε το κόμμα να πάρει το 3,5% και να μπει στην Βουλή.

Δίχως αυτούς τους ψήφους δεν θα υπήρχε. Ποιο είναι το ευχαριστώ σε όλους τους υποψηφίους που εκτέθηκαν με προσωπικό κόστος σε όλα τα επίπεδα! να τους απειλούν πως πρέπει να είναι στρατιώτες, αλλιώς θα τους φάει η μαρμάγκα!! Αυτά τα έχουμε δει, τα έχουμε ζήσει. Τι λέει ο Βαρουφάκης, δημοκρατία, αλλά εσωτερικά Σταλινικές νοοτροπίες. Δείχνει το ποιώ του. Αυτάρεσκος ηγέτης συγκεντρωτικός με άλαλα κομματικά μέλη. Άσε τι κόσμος συρρέει στο κόμμα. Ότι αποτυχημένο στο ΣΥΡΙΖΑ και από αλλού έρχεται στο κόμμα. Είναι κρίμα, για άλλη μια φορά να νοιώθουμε «προδομένοι», από την δήθεν κομματική δημοκρατία που είναι ένα άδειο σακί!!

Με τιμή

Γιάντσιος Ιωάννης Δικηγόρος

Π.Γ. ΜεΡΑ25: Αποφασίσαμε την απομάκρυνση του Γ. Γιάντσιου

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του, το ΜέΡΑ25 διαγράφει από τις τάξεις του τον κ. Γιάννη Γιάντσιο, κατηγορώντας τον για αντισυντροφική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα μέλη της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Σερρών.

Την ανακοίνωση δημοσίευσε η ΕΡΤ Σερρών και αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω:

«Η συντροφική και πολιτισμένη συμπεριφορά με βάση τις δημοκρατικές αξίες είναι απαράβατες αρχές του ΜέΡΑ25. Ακολουθώντας τον Κώδικα Συντροφικής Συμπεριφοράς, εκτιμάμε ότι η απαξιωτική και αντισυντροφική συμπεριφορά του μέλους μας και υποψηφίου στο Νομό Σερρών Γιάννη Γιάντσιου απέναντι στα μέλη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Σερρών, αλλά και η αυθαίρετη δημοσίευση στα ΜΜΕ πληροφοριών σχετικά με την προετοιμασία του Συνεδρίου με τρόπο δυσφημηστικό και ψευδή, συνιστά προφανή παραβίαση των αρχών του ΜέΡΑ25. Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι η αντισυντροφική αυτή συμπεριφορά συνεχίζεται επί μακρόν, παρόλες τις προσπάθειες συνεννόησης που έγιναν από τα μέλη της ΠΣΕ και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, αποφασίζουμε την απομάκρυνση του Γιάννη Γιάντσιου από τις τάξεις του ΜέΡΑ25».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:39