search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:02
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Οι κυρώσεις δεν θα σταματήσουν την επίθεση στη Συρία

21.10.2019 10:31
Προκλητικός Τσαβούσογλου στη Bild: «Η Ελλάδα πυροβολεί τους πρόσφυγες, τους αντιμετωπίζει απάνθρωπα - Βυθίζει τα σκάφη τους, σκότωσε τρία άτομα» - Media

 

Οι διεθνείς «κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων» δεν θα κάνουν την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεσή της στη βόρεια Συρία, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων δεν θα μας σταματήσουν από την άσκηση του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, περιμένουμε πρώτα απ’ όλα να μας υποστηρίξουν στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

«Στις 17 Οκτωβρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να απελευθερώσουν αυτή την περιοχή μέσα σε 120 ώρες από τους τρομοκράτες των YPG (σ.σ.: η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας που πολέμησε εναντίον των τζιχαντιστών στο πλευρό των υπό τις ΗΠΑ δυνάμεων). Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59