search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13
MENU CLOSE

Οι Τσέχοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν δίκτυο Ρώσων πρακτόρων

21.10.2019 14:01
Οι Τσέχοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν δίκτυο Ρώσων πρακτόρων - Media

 

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας ασφαλείας και πληροφοριών της Τσεχίας (BIS), Μιχάλ Κουντέλκα, μιλώντας σήμερα στην κάτω βουλή του τσεχικού κοινοβουλίου, αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του ανακάλυψε δίκτυο πρακτόρων που δρούσε για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών οι οποίοι είχαν σχέση με την ρωσική πρεσβεία στην Πράγα η οποία και χρηματοδοτούσε τις δραστηριότητές τους.

«Το δίκτυο αποκαλύφθηκε πλήρως και διαλύθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος» γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα της Πράγας Mlada fronta DNES, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται». «Το δίκτυο» –γράφει η εφημερίδα– «ήταν μέρος μιας μακριάς αλυσίδας, την οποία οι Ρώσοι χρησιμοποιούσαν (στην Τσεχία) και την οποία ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο Κουντέλκα ανέφερε ότι η ρωσική FSB ήταν αυτή που δημιούργησε το δίκτυο το οποίο «αποτελούνταν από άτομα που είχαν σχέση με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και «χρηματοδοτείτο από την Ρωσία και τη ρωσική πρεσβεία».

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Respekt, το κατασκοπευτικό δίκτυο πραγματοποιούσε κυβερνοεπιθέσεις σε διάφορους στόχους στην Τσεχία και αποτελούνταν από μερικούς Ρώσους πολίτες και άτομα ρωσικής καταγωγής που είχαν αποκτήσει την ρωσική υπηκοότητα. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι το δίκτυο λειτουργούσε υπό την κάλυψη δύο εμπορικών εταιρειών που λειτουργούσαν στην Πράγα οι οποίες πουλούσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγράμματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:12