search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Το στοιχειωμένο καφενείο του Μεσολογγίου το 1926: Αναποδογύριζαν έπιπλα

21.10.2019 16:06
Το στοιχειωμένο καφενείο του Μεσολογγίου το 1926: Αναποδογύριζαν έπιπλα - Media

 

Στις 31 του μηνός, μερικά καθίσματα, αλλά κι ένα ολόκληρο τραπέζι, φορτωμένο με γλυκίσματα, αναποδογυρίστηκαν ταυτοχρόνως, παρουσία των μαρτύρων Τσάκωνα και Ψημένου.

Όπως αναφέρει το strangepress.gr, πολλοί ήταν εκείνοι, που είδαν με τα μάτια τους διάφορα τηλεκινητικά φαινόμενα, τα οποία εκτυλίχθηκαν στο συγκεκριμένο καφενείο και είχαν πολλά να διηγηθούν.

Τέλος, ο παπάς Γεώργιος Καϊνάρης, που έκανε τον αγιασμό, ισχυρίστηκε ότι είδε έξαφνα να ανατρέπεται ένα ψηλό σκαμνί και τότε, το καπάκι ενός πιθαριού πέταξε από μόνο του μακριά, όπως όταν ένας δισκοβόλος ρίπτει τον δίσκο του. Έσκυψε διστακτικά και σήκωσε το σκαμνί, μα, αυτό αμέσως έσκασε χάμω, με ασύλληπτο πάταγο.

Έτσι, κατόπιν υποδείξεως του Άγγελου Τανάγρα, ο 13χρονος Χρήστος Βούρβαχης απολύθηκε στις 9 Ιανουαρίου από το καφενείο, καθώς θεωρήθηκε ως ο μοναδικός υπαίτιος των τρομακτικών αυτών φαινομένων.

Από την ημέρα της απόλυσής του, άλλωστε, το άγριο πόλτεργκαϊστ έπαψε να εκδηλώνεται μες στο καφενείο, αλλά συνεχίστηκε στο σπίτι του νεαρού αγοριού. Όταν ο Χρήστος επέστρεψε στην κάμαρά του μετά τις 11 το βράδυ, τα έπιπλα ξεκίνησαν στην αρχή να πάλλονται και να δονούνται, μέχρις του σημείου να ανατρέπονται και να εκσφενδονίζονται. Τα αντικείμενα έπεφταν από τα ράφια και τα δοχεία άδειαζαν από το περιεχόμενό τους.

Αν και τα φαινόμενα συνδέθηκαν με την παρουσία του νεαρού υπαλλήλου στον χώρο του καφενείου, αλλά και του σπιτιού του εν συνεχεία, καθιστώντας υπεύθυνο τον έντονο ψυχοδυναμισμό ενός εφήβου, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσε να γίνει κατανοητό γιατί τα παράδοξα περιστατικά λάμβαναν χώρα, ακόμη και όταν ο νεαρός ήταν απών.

Το τρομακτικό πόλτεργκαϊστ του Μεσολογγίου ήταν μια υπόθεση, που είχε προβληματίσει ιδιαιτέρως τον Άγγελο Τανάγρα και που ο ίδιος τη θεωρούσε μοναδική στα χρονικά.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 19/01/1963.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29