23/09/2020 07:26:25

Στους δρόμους εργαζόμενοι και φοιτητές την Πέμπτη - Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις στην Αθήνα

Στους δρόμους εργαζόμενοι και φοιτητές την Πέμπτη - Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις στην Αθήνα - Media

 

Στους δρόμους κατεβαίνουν εργαζόμενοι και φοιτητές την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στην ψήφιση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου της κυβέρνησης αλλά και στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, κορυφώνονται την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, που βρίσκονται σε 48ωρη απεργία ενάντια στην προωθούμενη ρύθμιση που επιτρέπει την εκχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα, η υπηρεσία πρασίνου και ο ηλεκτροφωτισμός.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους αναφέρει ότι η ψήφιση της εν λόγω ρύθμισης θα οδηγήσει «σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών».

Στους δρόμους αναμένεται να βρεθούν και οι φοιτητές, που διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Με αρκετές σχολές σε όλη τη χώρα να βρίσκονται υπό κατάληψη, οι φοιτητές αντιδρούν σε προωθούμενες ρυθμίσεις για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως η εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων, τη διαγραφή των φοιτητών στα «ν+2» χρόνια φοίτησης καθώς και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων καλεί στις 17:00 στην πλατεία Συντάγματος ενώ το ΠΑΜΕ στις 18:30 στα Προπύλαια. Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ καλεί διακηρύσσει: «Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο» - «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση».

«Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κλειστοί θα παραμείνουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.